Fredrikstad-Brann 3-4

FFK gikk rett i strupen på bergenserne fra start. To tidlige cornere uten uttelling ga blod på tann. Jørgen Horn brøt foran etter tre minutter, og fant Martin Pusic på ett touch. Han satte fart midt i banen, og spilte fri Nenad Sreckovic på venstrekanten. Vingen so hardt inn foran mål, og på bakerste stolpe løp Robert Stene inn 1-0 helt upresset. Et vakkert angrep.

Pusic, proppfull av selvtillit, prøvde lykken på et frispark i det 6. minutt også, men en opplagt Piotr Leciejewski hadde kontroll.

FFK vartet opp med et nytt godt angrep på høyresiden i det 8. minutt: Gode kombinasjoner, fine løp og bra fart i pasningsspillet. Innlegget fra Ole Jørgen Halvorsen ble slått til corner, og på hjørnesparket nikket Horn like utenfor.

Det var veldig mye FFK frem til det 17. minutt, men Branns Kim Ojo er og blir et angrep alene. Han dro av Horn, og fosset inn i rommet som Erik Huseklepp skapte med sitt løp. Ojo skjøt på blank goal, men traff ikke rent. Men Ojo skulle få flere sjanser.

Mer Pusic

For i det 24. minutt var spissen frempå igjen. Innlegget fra Kristoffer Larsen på høyrekanten burde FFK hatt full kontroll på, men Jon Masalin og Horn sov i timen. En gigantisk misforståelse gjorde at ballen passerte dem begge, og på bakerste stolpe stod Ojo— som fikk servert sitt enkleste mål i år.

1-1 stod det bare i tre minutter, før FFK slo tilbake. Innleide Martin Pusic viste at målformen fortsatt er inne. Han kjempet inn 2-1 etter et godt innlegg fra Haitam Aleesami på venstrekanten.

Brann ga seg ikke av den grunn. Bortelaget angrep på høyrekanten i det 31. minutt. Et innlegg som minnet mest om et skudd gjorde at Masalin måtte gi retur. Den gikk rett ut i feltet, og der ventet Fredric Haugen. Han skjøt over fra meget god posisjon.

(artikkelen fortsetter under bildet)

JUBLET: Martin Pusic kunne juble for scoring for Fredrikstad, men det holdt ikke mot Brann. FOTO: NTB-SCANPIX

Vakkert Brann-angrep

FFK var i ferd med å få kontroll på kampen igjen da venstreback Aleesami på urutinert vis felte Birkir Sævarsson i feltet med en sen sklitakling. Erik Huseklepp nølte ikke – og satte straffen i mål via tverrliggeren.

De færreste blant hjemmefansen hadde ventet at FFK skulle gå til pause uten minst uavgjort resultat, men Brann fornektet seg ikke. I det 45. minutt sendte Jabbie i vei et forferdlig svakt oppspill. Haugen og kompani brøt og kontret helhjertet. Jubilant Hans Erik Ramberg, som spilte sin 250. kamp i eliteserien, ble fullstedig parkert på fart, og Horn stupte inn og bommet.

Ballen ble spilt ut på kant, og innlegget banket langs bakken bakover i feltet. Kristoffer Larsen kom stormende i andre bølge, og bredsidet inn 2-3. Et klasseangrep av Brann.

Tidlig utligning

FFk brøt høyt og kontret nesten rett fra avspark. Sreckovic slo inn igjen, Pusic ble felt, men på bakerste kom Ole Jørgen Halvorsen og styrte inn 3-3. De 6389 fremmøtte fikk se Brann gjøre to gode forsøk på å svare raskt. Tomasz Sokolowski traff klokkerent på volley, men ballen suste like over mål. Kim Ojo knuste all motstand i luftrommet etter en corner, men også han avsluttet for høyt. Brann fortsatte presset, og både Ojo og Huseklepp hadde mulighet til å øke på til fire uten hell.

Utover i omgangen falt tempoet betraktelig, og Brann begynte å virke mer og mer tilfreds med ett poeng. Sjansene ble langt færre, og først i det 83. minutt maktet hjemmelaget å skape en skummel sjanse – da midtstopper Lars Grorud nikket like utenfor mål. Branns Fredrik Nordkvelle fulgte opp med et knallhardt langskudd like etter, men presisjonen var ikke av beste merke.

Da kampen så ut til å være over banket Bentley ballen knallhardt inn i FFK-feltet. Masalin styrer ballen bort fra mål, men rett på høyreback Andreas Landgren. Den uheldige svensken styrte ballen i eget mål – og Brann tok samtlige poeng.

Branns overtidsmål betyr at Fredrikstad har samme avstand ned til Sandnes Ulf som før kampen — to poeng. De to møtes i Sandnes på lørdag. Sandnes Ulf har en hengekamp mot Tromsø i neste uke.