Keeperen var en del av sommerens store overgangssaga. På overgangsvinduets siste dag virket han å være klar for Real Madrid, men overgangen strandet da overgangspapirene ikke kom frem i tide.

I dagene etterpå kranglet Real Madrid og Manchester United om hvem som hadde skylden for overgangstabben.

Det er blitt stilt spørsmål ved om De Gea kan riste av seg skuffelsen over overgangsfiaskoen og igjen prestere på topp for sin engelske klubb. Mens overgangsryktene svirret, ble han vraket fra troppen av United-manager Louis van Gaal.

— Vil nyte fotballen

Tirsdag kveld spilte De Gea sin første kamp for sesongen da Spania vant 1-0 over Makedonia i EM-kvalifiseringen, og målvakten insisterer på at han er klar for å kjempe seg tilbake på United-laget.

— Jeg følte meg bra. Jeg ville virkelig spille denne kampen. Nå må jeg fortsette å jobbe hardt, så får vi se om jeg er like heldig på klubblaget, sa De Gea etter tirsdagens landskamp.

Han hevder at han ikke er lei seg for at overgangen til Real Madrid gikk i vasken.

— Jeg er glad. Jeg har et avslappet forhold til ting, og vil jobbe hardt for å forbedre meg og nyte fotballen, fastslår De Gea.

Må spille for å få EM-plass

Det er gode nyheter for Manchester United-fansen, som har vært kritiske til Sergio Romero, spesielt etter 1-2-tapet for Swansea rett før landskamppausen.

De Gea har ett år igjen av kontrakten med Manchester United, men Spania-sjef Vicente Del Bosque har vært klar på at han må spille regelmessig for å bli tatt ut til troppen som trolig skal til Frankrike-EM neste sommer.

Van Gaal og supporterne håper dét er en faktor som gjør at De Gea vil gjøre sitt ytterste for å komme tilbake på nivået som har gjort ham til klubbens beste spiller de to siste sesongene.