SVERIGE — ØSTERRIKE 1-4

Sverige ble utspilt og ydmyket på eget gress mot Østerrike tirsdag kveld.

Østerrike vant hele 4-1, og Sverige er nå så godt som sjanseløse på direkte kvalifisering til EM i Frankrike neste sommer.

Svenske aviser og eksperter er nådeløse i sin dom over prestasjonen. «Buet ut. Latterliggjort. Utspilt. Snart utslått?» er teksten som pryder forsiden av Expressen.

- Folk ser sjokkerte ut

Sverige-spillerne ble pepet ut etter begge omgangene av hjemmefansen på Friends Arena.

— Det verste jeg har sett, oppsummerer Aftonbladets Erik Nivå på Twitter.

— Jeg har ikke sett et så usselt svensk landslag på hjemmebane siden 80-tallet, skriver Patrick Ekwall i TV4.

— Vi var sjanseløse, sier Zlatan Ibrahimovic til Kanal 5. Etter tapet for Østerrike er presset på landslagssjef Erik Hamrén stort.

— Folk ser sjokkerte ut her inne på stadion. Nå venter massiv kritikk av Hamrén, sier ekspertkommentator Anders Svensson i Kanal 5. — Hamrén har gjort sitt, mener Mathias Lühr, kommentator i Expressen.

— En trener som taper er alltid presset. Jeg kan ikke si at jeg har det bra nå. Langt fra, kommenterer Hamrén selv overfor Kanal 5. ## Duell mot Norge?

Allerede etter ni minutter av kampen var Østerrike i føringen. David Alaba satte elegant inn forsøket fra straffemerket. Siden skulle det bare bli verre. To mål av Martin Harnik og ett av Marc Janko gjorde ydmykelsen komplett. En sen redusering av Zlatan Ibrahimovic hjalp lite.

— Det er kjedelig. Vi hadde en god posisjon før denne samlingen, men nå er det vanskeligere, sier Kim Källström etter kampen.

Nå ser direkte kvalifisering til EM svært vanskelig ut for Sverige. Østerrike er allerede videre som gruppevinner, mens Russland ligger på 2. plass, to poeng foran svenskene. Sverige må håpe at Russland snubler mot Moldova eller Montenegro i sine to siste kamper.

Sverige ligger nå på tredjeplass i gruppen, og kan komme til play off. Det kan dermed bli en naboduell om EM-billett, om ikke Norge sikrer direkte kvalifisering.