Uavgjort betyr at laget nå har spilt 8 seriekamper på rad uten å vinne. Et utrolig overtidsdrama på Åråsen til tross, lagene måtte dele poengene etter 2-2 i en dramatisk kamp.

Pangåpning av hjemmelaget

Hjemmelaget åpnet forrykende og publikum på Åråsen hadde knapt rukket å finne setene sine før "fugla" hadde skapt tre store målsjanser. Allerede før minuttet var spilt fikk Thomas Myhre i Kongsvinger-målet en smakebit av det som var i vente da Lillestrøm skapte en trippelsjanse, men verken Ujah, Kippe eller Pedersen greide å overliste veteran-keeperen.

Noen få minutter senere var kaptein Kippe nok en gang farlig frampå og burde ført Lillestrøm i føringen, men headingen hans fra Essediris corner strøk tverliggeren.

Hjemmelaget hadde skapt fire store muligheter på like mange minutter, men klarte ikke å opprettholde trykket på Tony Gustavssons menn utover i omgangen.

Statistikksenter Eliteserien:

Gjestene bedre med etterhvert

Et rystet Kongsvinger hevet seg betraktelig etter noen katastrofale åpningsminutter og tok mer og mer over utover i omgangen, uten å klare å spille seg til store målsjanser. Noen akrobatiske innkast fra Kim Holmen skapte likevel en del hodebry for rutinerte Kippe og Pedersen, men med Niang veldig alene inne i boksen, ble det aldri ordentlig farlig.

Fra 25.minutter og ut omganger klarte Lillestrøm igjen å etablere et visst trykk på gjestene, men en god Thomas Myhre hindret både Ujah og Kippe like før halvtimen var spilt.

Omgangens mest kontroversielle situasjon oppstod etter 42.minutter, da Essediri tilsynelatende ble felt inne i Kongsvingers sekstenmeter, men dommer Tom Henning Øvrebø vinket spillet videre til enorme protester fra kanarifansen.

Kongsvingers strørste målsjanse i første omgang kom på overtid etter corner. Kim Holmen fikk ballen inne i Lillestrøm feltet og fyrte av, men en svak avslutning gjorde at lagene gikk målløs til pause.

Se Espen Søgårds "uppercut" på Carl-Erik Torp!

Søgårds "uppercut"

Effektive gjester

Akkurat som Lillestrøm gjorde det i første, tok gjestene tak i kampen direkte fra avspark i den andre omgangen. Det skulle ikke gå mer enn drøye fem minutter før Adem Güven utnyttet hull skapt av passive Lillestrøm-forsvarere. Den tidligere Ham-Kam-spilleren fikk gå tilsynelatende upresset med ballen og skjøt i steget, elegant forbi en sjanseløs Stefan Logi Magnusson i Lillestrøm-målet. Dermed var gjestene i føringen på Åråsen. 0-1!

En presset Henning Berg satte umiddelbart inn måljeger, Arild Sundgot for en svak Erling Knudtzon, men det var en annen spydspiss som skulle vise seg fram i andre enden av banen.

I det 58.minutt doblet nemlig Kongsvinger ledelsen, etter strålende spill fra målscorer Adem Güven igjen. Denne gangen fant han Olav Tuelo Johannesen med en lysende pasning, og Kongsvinger-spissen satte ballen kontant i nettet bak Magnusson. Vakker kontringsfotball fra gjestene!

Gode islendinger tente håpet

Lillestrøm desperate etter redusering pøste på med folk framover i banen, og var nære på flere ganger. Björn Bergmann Sigurdarson var god for hjemmelaget, og fikk uttelling etter 67.minutter. Islendingen fikk ballen like utenfor Kongsvingers sekstenmeter og dundret ballen knallhardt nede til venstre for Myhre. En strålende scoring som tente håpet hos hjemmefansen.

Etter Lillestrøms redusering bølget kampen fram og tilbake. Hjemmlaget sendte mange i angrep, men Kongsvinger utnyttet sine overganger godt. Bare en fantastisk enhåndsredning av Logi Magnusson holdt Lillestrøm inne i kampen da innbytter Kai Risholt headet på mål fra kloss hold med drøye kvarteret igjen å spille.

Edwin Eziyodawe forsøkte å skape balanse i regnskapet etter en god individuell prestasjon på høyrekanten for Lillestrøm , men som så mange ganger tidligere var avslutningen for dårlig og skuddet hans fra 14-15 meter gikk over med god margin drøye 10.minutter før slutt.

Fem minutter før slutt kom utligningen for hjemmelaget. Innbytter Fredrik Gulbrandsen vartet opp med et perfekt innlegg på hodet til Nosa Igiebor som fant Anthony Ujah inne i feltet. Sistnevnte dundret inn utligningen knallhardt nede i hjørnet bak en sjanseløs Myhre. Dermed var det balanse i regnskapet på Åråsen, 2-2!

(saken fortsetter)

REDDET LILLESTRØM: Anthony Ujah jubler for sin utligning til 2-2. (Foto: Scanpix)

Utrolig overtidsdrama

En utrolig situasjon oppstod like før slutt på Åråsen. Flere minutter på overtid jaget Lillestrøm vinnermålet, og keeper Stefan Logi Magnusson var i ferd med å ta frispark på egen banehalvdel for å pumpe den opp i banen.

En misforståelse mellom ham og lagkamerat Pedersen, gjorde at Kai Risholt får snappet opp ballen og fikk fri vei mot mål. Magnusson kunne ikke gjøre annet enn å felle Kongsvinger-spilleren og ble belønnet med det røde kortet av sommer Øvrebø.

Kongsvinger fortvilte, og tabben kunne fort gjort at gjestene hadde snappet opp alle tre poengene på Åråsen, men begge lagene måtte ta til takke med ett poeng i en underholdende, men lite velspilt fotballkamp.