KRISTIANSAND: I boka «Thor», som kommer i bokhandelen torsdag, fortelles det om en spesiell episode under Tour de San Luis i Argentina i januar 2013. Thor Hushovd skulle endelig vise sykkelverden at han var tilbake etter et år med virussykdom og dårlige resultater. I stedet ble det et av hans verste øyeblikk på sykkelen noensinne.

Stakk seg i låret – gang på gang

I boken står det:

I drepende hete og med kroppen full av kramper, ble han frakjørt av av alle – igjen. Det var da han kom på et råd han hadde fått for ni år siden. Han løsnet på den ene sikkerhetsnåla fra startnummeret som var festet på ryggen, rettet den ut og stakk den med all kraft inn i lårmuskelen. Gang på gang på gang.»

Lei av det ekstreme

Da Fædrelandsvennen snakket med Thor Hushovd i forbindelse med hans aller siste proffritt i Belgia i september, antydet han også at desperasjonen hadde vært enorm etter å komme tilbake i toppform.

— Jeg har gjort desperate ting på sykkelen. Våren 2013 var jeg så desperat etter å komme tilbake i toppen at jeg gikk så dypt i meg selv som ingen vil tro. Detaljene om det vil jeg spare til boka, men det var ille. Nå orker jeg ikke å være ekstrem lenger, sa Hushovd til Fædrelandsvennen da.

NB! Fædrelandsvennen får tilgang på Hushovds klokka 15 onsdag ettermiddag. Da vil det fortløpende komme nye «avsløringer» om sørlendingens karriere på fvn.no.