Alle landslagssvømmerne er på høydeleir i Sierra Nevada, dermed var muligheten for de mange unge lovende svømmetalentene å få vist seg fram under helges Nordsjøstevne i Stavanger.

Og en av dem som grep den sjansen, var 17-åringen Eivind Bjelland fra Madla. Han svømte så godt under forsøkene på formiddagen, at han kvalifiserte seg for superfinalen på 400 meter fri. Der svømte han inn til en fjerdeplass med 3.57,10, noe som var nesten tre sekunder raskere enn i forsøket.

Hard treningsperiode

— Helt greit gjennomført løp. Vi er nå inne i en meget hard treningsperiode, og overskuddet mangler totalt. Derfor var det greit å svømme fortere nå i kveld enn jeg gjorde tidligere på dagen, forklarer han.

Han har en personlig rekord som er en vel tre og et halvt sekund bedre, men det var han ikke opptatt av i det hele tatt.

— Føler at jeg i løpet av stevnet har fått vist at formen slett ikke er så verst, selv om jeg er ganske så stinn av trening, forklarer Madla-svømmeren.

NM er målet

Grunnen til at han er så nedkjørt av trening nå, er det faktum at NM kommer om to uker. Og inn mot det stevnet vil formen toppes en god del mer.

— Håper at overskuddet er på plass da, grunntreningen er det i alle fall ikke noe å si på. I løpet av helgen svømmer jeg fire distanser, og med forsøk og finaler blir det en ganske tøff helg, mener 17-åringen.

Mangler toppformen

Halvor Arne Borgstrøm svømte litt saktere i finalen enn han gjorde i forsøket på 100 meter rygg. Foto: Svein Hagen

Halvor Arne Borgstrøm, sønn av den legendariske svømmeren Arne Borgstrøm, var også i superfinalen. Han svømte B-finalen på 100 meter rygg, der endte han som nummer fire med tiden 58,44.— Føler meg skikkelig sliten, og det er grunnen til at jeg svømte sekundet svakere nå enn jeg gjorde på morgenkvisten. Men det er ikke denne helgen toppformen skal være på plass, understreker han.