Med Batty tilbake i Viking har klubben virkelig et sportslig apparat det lukter fugl av. Vi merker det kanskje ikke allerede i år, men gi det litt tid så kan dette bli veldig bra!

Aarsheim er ansatt som toppspillerutvikler og skal ha ansvaret for de unge talentene rundt a-laget. Altså den sammen stillingen som Roger Nilsen hadde før Viking begynte sparetiltakene.

Dette betyr at Viking har følgende ressurser rundt a-lag og rekrutter: Jonevret, Burchnall, Thomas Pereira, Batty og Bård Wiggen. Det er mye bra kompetanse samlet på ett sted.

Hans Petter Jørgensen blogger om Viking. Foto: Lars Idar Waage

Etter en periode der både trenerteam og administrasjon har blitt slanket kraftig kommer nå den sportslige satsingen som styreleder Charlie Granfelt varslet. Tidene er fortsatt vanskelige, men det sportslige løftet som ble lovet kommer likefullt. Viking bruker nå ressursene på noe av det aller viktigste i en fotballklubb, nemlig spillerutvikling. Det skal bli veldig spennende å følge dette arbeidet.

Endelig er Bjarte Lunde Aarsheim tilbake i Viking. Spilleren med 425 kamper for klubben har vært varslet som Viking-trener flere ganger, men det har ikke blitt noe – før nå.

Har jeg sett bedre fotballspillere i mørkeblått enn Batty den våren før han ble skadet? Jeg tror faktisk ikke det. Våren 2001 var han suveren. Han danset over det grønne gresset. Teknisk briljant, enorm arbeidskapasitet og en kreativ pasningsfot. Så røyk kneet i en kamp mot Brann. Han fikk et fem minutters innhopp i cupfinalen mot Bryne, men han nådde aldri samme nivå som våren 2001. Som trener kommer Batty til Viking med de beste skussmål. Viking får en spillerutvikler med hjerte i klubben. Det får også mitt hjerte til å banke litt fortere.

Hva mener du? Fornøyd med at Batty er tilbake i klubben? Prioriterer klubben riktig?