Amin Askar fikk gleden av å sette inn 4-1 på overtid. På benken jublet spillere, trenere og andre i støtteapparatet som om de hadde vunnet finalen i Champions League. Vel inne i garderoben kunne man høre seiersropene i gangene på Sarpsborg stadion.

Trener Tom Freddy Aune håndhilste på alle som ville gratulere. Etter kampslutt forsto de fleste at denne seieren var noe helt spesielt for alle som bryr som om Fredrikstad.

Dette var en utrolig viktig og fortjent seier. Utrolig deilig å vinne en sånn kamp både for supporterne, spillerne og meg selv .

Giftige

For første gang på lenge fremsto Fredrikstad som giftige innen motstandernes sekstenmeter. Dette gledet trener Aune:

Vi klarer endelig å score det første målet i en kamp mot Sarpsborg 08. Det var viktig at vi får betalt for det høye presset i starten av kampen .

17 kilometer hjemmefra kom vendepunktet for en vond periode for Aunes menn. I en periode som har vært preget av få sjanser og lite mål, har kritikerne vært negative til Fredrikstads offensive spill. Start og Sogndals seirer i løpet av helgen gjorde ikke situasjonen noe enklere. Responsen fra spillerne i dagens kamp kunne ikke vært bedre. Aune har forståelse for at laget har mottatt kritikk, men er ikke enig i at enkeltspillere har manglet fokus.

— Vi har tapt mange kamper på rad og da forstår jeg kritikken kommer, men de som tror at Celso Borges ikke er fokusert på sine prestasjoner i Fredrikstad får ta seg en tur i garderoben før en kamp.

- Trenger tre poeng

Aune fikk full uttelling på sine taktiske disposisjoner. Tarik Elyounoussi var tilbake som spiss etter flere kamper på venstrekanten. Etzaz Hussain fikk igjen briljere på sentral midtbane.

— I de beste kampene i år har Celso og Tarik spilt sammen, men i det siste har ikke kombinasjonene mellom disse fungert. Derfor har vi prøvd Tarik på kanten. I dag ønsket vi å spille med mange gode ballspillere, og det fungerte godt

Med tre poeng i kveldens kamp ser ting litt lysere ut for Fredrikstad. Med seier i hjemmekampen mot Sogndal på søndag kan man snakke om spill i Eliteserien også til neste år.

Vi trenger minimum tre poeng til for å klare oss. Vi har syv kamper på å klare dette, men jeg håper at vi klarer å slå Sogndal allerede nå på søndag .