Roar Johansen og Sarpsborg 08 har hatt gode erfaringer med å møte Fredrikstad de siste årene. Håpet om å kjøre over Fredrikstad for å skaffe seg kontakt på tabellen ble ingen suksess. Fredrikstad var best i det meste og vant greit 4-1 i Olavs by. En noe resignert Sarpsborg 08-trener måtte konstatere at laget han ikke var i nærheten av å ta tre poeng i dagens kamp.

Vi er triste og lei oss. Vi spiller en forferdelig dårlig første omgang, og til tider ser vi halvsløve ut , sa Johansen etter kampslutt.

Minimal sjanse

Med tap i dagens kamp er sjansen for at Sarpsborg 08 skal berge plassen minimal. Også trener Johansen innrømmer at fremtiden ikke ser så lys ut.

Det er mye rart som skal skje for at vi skal holde oss nå, men vi må bare kjempe videre .

Fredrikstad gikk ut med høyt press på Sarpsborg stadion. Dette så ut til å overraske Sarpsborg-spillerne. Allerede etter 41 sekunder ga Tarik Elyounoussi hjemmelaget en kalddusj.

Det var det siste vi trengte. Tap i dag mot Fredrikstad var et skikkelig slag i trynet .

- 80 prosent mentalt

Til tider så det ut som Sarpsborg 08 ikke evnet å spille sitt eget spill. Det høye ambisjonsnivået hva angår pasningsspill ble gang på gang avbrutt av aggressive Fredrikstad-spillere. Forrige gang Sarpsborg 08 vant en fotballkamp i Eliteserien var 19.mai. Dette gjør noe med selvtilliten til spillerne.

Fotball er 80 prosent mentalt. Vi er ikke så langt oppe på den skalaen nå , mente Johansen.

Utover i kampen lykkes Sarpsborg med å produsere noen sjanser, og særlig i innledningen av den andre omgangen var laget på hugget i sitt offensive spill. Manglende uttelling er ikke noe nytt for Johansens menn.

Både mot Aalesund, Godset, i første omgangen mot Rosenborg og i dag har vi store sjanser og det er det som er så leit. Det hadde vært enklere å akseptere nederlag dersom vi var underlegne i de kampene .

Johansen har hele tiden vært klar på at et nedrykk ikke vil være noe krise for Sarpsborg 08. — Vi har kontrakt med alle våre spillere også til neste år, og skulle vi rykke ned er målet å spille Eliteserie allerede i 2013 .