Det er i et intervju med den tyske avisen Stuttgarter-Zeitungat den internasjonale håndballpresidenten Hassan Moustafa kommer med forslaget som vekker reaksjoner i håndballmiljøet.

Alle håndballspillere over en viss alder bruker i dag klister for å få bedre feste på ballen, men det vil 72-åringen fra Egypt nå få en slutt på.

— Vi vil forby bruk av klister over hele verden, sier Moustafa i intervjuet.

Presidentens plan er å sette i gang et prosjekt, hvor den japanske ballprodusenten Molten får i oppdrag å lage en ball som klistrer seg så lett til hendene at klister blir unødvendig.

NORGE-SVERIGE I KVELD:

Ny ball skal løse problemet

Moustaffa sier han IHF har lagt nærmere én million euro i prosjektet, og at man allerede er 80 prosent på vei. Presidenten håper å kunne være i mål — og dermed forby klister i håndballen - innen ett år.

Hassan Moustafa er en omdiskutert mann i håndballverdenen. Her er IHF-presidenten på VM-finalen for damer i fjor. Foto: NTB Scanpix

— Regelen vil gjelde for alle kamper og turneringer, fra VM til regionale turneringer og til ungdomsturneringer, sier Moustafa.Kristian Kjelling blir oppriktig oppgitt når vi forteller han om håndballpresidentens nye forslag.

— Det er jo totalt hjerneblødning, sier Kjelling.

- Hårreisende

Kjelling er en av landets mest profilerte håndballspillere, og har en lang karriere bak seg i både inn- og utland. Nå er han trener for Drammens håndballherrer, og ser ikke for seg at guttene hans må belage seg på en framtid uten klister på hendene.

— Jeg trodde du køddet. Det er helt hårreisende. Jeg har aldri hørt maken. Nå må han slutte med disse påfunnene og begynne å høre på spillerne, sier Kjelling.

Moustaffa og IHF har også tidligere vært i hardt vær grunnet nye regelendringer. Blant annet ble det kritikk da regelen om at man kunne ta ut keeper og sette inn en ekstra utespiller trådte i kraft i sommer.

— Blir en helt annen idrett

Kjelling har dog liten tro på at en ny ball som klistrer seg ekstra lett er realistisik.

— Det er nok umulig, sier Kjelling.

- Er det mulig å spille håndball uten klister?

— Det er en grunn til at vi slutter å gjøre det når vi er 12 år. Det blir en helt annen idrett. Forslaget er helt sjanseløst, sier Kjelling.

Intervju med IHF-presidenten:

— Som om FIS skulle forby bindinger på skiene

Han er ikke den eneste i håndballmiljøet som reagerer. Bob Haning, visepresident i det tyske håndballforbundet, uttrykker sin skepsis overfor Sport1.

Espen Karlsen er tidligere styremedlem i Norges Håndballforbund og skriver følgende på Twitter:

— IHF med forbud mot klister. Vanskelig å tro. På nivå med at FIS (Internasjonale skiforbundet) forbyr bindinger på skiene.

Den svenske håndballproffen Johan Sjöstrand sier det slik:

— IHF-presidenten har tydeligvis foreslått å forby klister overalt. Han kan ikke være riktig klok, skriver han på sin Twitter-profil.