Oslo. Landskamp i fotball, EM-kvalifisering på Ullevaal stadion, Norge - Bosnia Herzegovina 2 - 0. Norge leder nå sin gruppe med 7 poeng. Tribunebråk fra de bosniske supporterne, som kastet røykbomber og fakler mot de norske spillerne. Kampen ble stoppet noen ganger pga. det. Foto: Stein Bjørge Foto: Bjørge, Stein J.

Inanc Tuna og tre venner bestilte billetter og hotell for over en måned siden, men så kom kontrameldingen.

– Forbundet har trukket tilbake billettene, fordi de har oppdaget at vi har tyrkiske etternavn, sier Inanc Tuna til Dagens Nyheter.

Tuna og kompisene hadde bestilt billetter på den norske tribunedelen. De skulle sitte blant vanlige nordmenn. Ingen av dem ante at det var et problem.

– Vi er ikke fanatiske, bare normale fotballinteresserte gutter. Derfor ville vi sitte blant vanlige folk. For oss skulle dette være en trivelig helgetur til Oslo, sier Tuna.

Alle fire er svenske statsborgere. Tuna har bodd i Sverige i hele sitt liv.

– Jeg føler meg feilbehandlet. De sa det var en sikkerhetssak og at billettene var bestilt på feil premisser. Derfor har fotbundet avbestild, sier han.

Svensken mener saken er pinlig for NFF.

– Dette er rasisme. Slikt skal ikke skje i Europa i 2007. Det er en skandale, sier han.

Norges Fotballforbund anser kampen som høyrisikokam.

– Vi skiller supporterne og det er ikke noe rart. Til denne kampen kommer tyrkere fra Tyskland, Norge og Sverige. Derfor har vi en seksjon bare for tyrkere, sier informasjonssjef i NFF, Roger Solheim til DN.

Han bekrefter at om Inanc het Svensson ville han fått sitte på den norske seksjonen.

– Ja, men det er et patetisk spørsmål, sier Solheim.

Juridisk ansvarlig ved Likestillings— og diskrimineringsombudet, Elisabeth Lier Haugseth er betenkt.

– Skiller man mennesker utelukkende på etnisk bakgrunn kan det være diskriminering, sier Haugseth.