— Resultatene i RBK måles ikke i forhold til et overgangsvindu - de måles i forhold til titler og europacup. Vi har ikke vunnet noen ting enda, sier Stig Inge Bjørnebye.

Men det er liten tvil om at RBK er vinneren av sommerens overgangsvindu med sekstetten Lædre Bjørdal, de Lanlay, Konradsen, Vílhjalmsson, Stamnestrø og Faye Lund på plass på Lerkendal. Tilsynelatende har Rosenborgs sportslige ledelse fått det de har pekt på i sommer.

I forkant

Bjørnebye innrømmer at fem spillere inn var i overkant av hva de så for seg noen måneder tilbake, men hevder at iveren etter å hoppe på mulighetene som har åpnet seg er i tråd både med klubbens langsiktige og kortsiktige planer.

— Nå er vi i fortkant av en situasjon som vi opplever om dagen – at spillerne våre er attraktive i et slagkraftig marked. Vi har nå en tropp som vi vet kan ta fatt på en krevende høst, og som vi vet kan ta nye steg kvalitetsmessig, sier han.

Rosenborg kan fortsatt selge spillere, mens fristen for å kjøpe er løpt ut. Bjørnebye hevder det ikke er automatikk i at prisen på RBK-spillerne dermed har steget nå på tampen av overgangsvinudet.

— Nei, ikke nødvendigvis. For vi har takket nei til de budene som har kommet frem til nå uavhengig av hvem vi har fått inn. Men vi opererer i et marked hvor budene til syvende og sist når et nivå hvor ikke kan takke nei. Det sier seg litt selv. Og så blir det hele tiden en avveiing opp mot de ambisjonene vi har - det prosjektet vi står midt oppe i. Vi er på nippet til å nå europacupspill, vi skal avgjøre seriemesterskapet og cupen. Det er viktige fighter for klubben, sier han.

Fått bud på fire spillere

Bjørnebye forteller om tidvis hektisk aktivitet, og om veldig mange henvendelser hvor ikke alle nødvendigvis er like seriøse. RBK har i sommer har fått bud på Selnæs, Søderlund og Skjelvik. Men det stopper ikke der.

— Vi har fått bud på fire, fem spillere. Fire. Fem kanskje, sier han.

— Det er forskjell på fem og fire…

— Si fire da.

- Er det riktig at dere dermed har takket nei til drøyt 50 millioner?

— Nei, den summen er for lav, sier han uten å ville tallfeste beløpet nærmere. Ei heller vil han avsløre konkret hvilke spillere de har fått bud på.

— Nei, det tror jeg ikke at jeg skal si.

Pål André Helland har tidligere i sommer antydet overfor TV 2 at RBK har takket nei tilbud fra en utenlandsk klubb.

God læring

Dette er Bjørnebyes «svenneprøve» som sportslig leder i et overgangsvindu. Han er godt fornøyd med jobben som er gjort.

— Jeg har heldigvis god erfaring rundt meg, og Erik (Hoftun) har vært en strålende samtalepartner. Det har vært god læring frem mot kommende vinduer, og jeg synes vi har håndtert det bra, sier han.