WEMBLEY: Akkurat nå, tidlig London-ettermiddag, pyntes mektige Wembley til fest. Det trekkes kabler, TV-kameraer rigges, mesterligahymnen prøvespilles, og snart er også arbeiderne ferdige med å merke banen.

Om ikke lenge er podiet klar for dem dette gjelder. Spillerne på Barcelona og Manchester United. Og trenerne.

— Nyt finalen

For Barcelona-trener Pep Guardiola blir Wembley-festen sent lørdag kveld helt spesiell. Han har gode opplevelser herfra, selv om det var på gamle Wembley.

24. mai 1992 var Gurdiola midtbaneanker på det Barcelona-laget som slo Sampdoria i finalen og vant klubbens første mesterligatittel (siste sesongen turneringen het Serievinnercupen). Årtier med skuffelser i verdensfotballens gjeveste turnering var blitt historie.

- Jeg husker at Cruyff fortalte oss at "vi måtte nyte finalen", at alt det vi hadde vært gjennom var verdt det. Men i bussen på vei til Wembley, var det fullstendig stillhet. Ingen sa et ord og vi kunne alle kjenne på spenningen, sier Guardiola.

Han var bare 21 år gammel den gangen, spilte med ravnsvart hår, og har i dag problemer med å beskrive følelsene som utspant seg lagkamerat Ronald Koeman avgjorde finalen på frispark.

— Gamle Wembley hadde sin historie. Denne må få det. Men navnet er fortsatt helt spesielt og atmosfæren vil også bli spesiell. Nå trenger den bare en stor kamp, melder Guardiola.

- Spektakulært

Han er katalaner og var den på laget som visste hva den historiske triumfen betød.

— Innbyggere av Katalonia, nå har vi den med oss, sa Guardiola i talen til folket og siktet til den etterlengtede pokalen.

Nå er han klar for å vinne igjen på stadion som tar 90.000 mennesker. Guardiola tror møtet mellom to av verdens største fotballklubber blir enorm.

— Jeg tror vi får se en spektakulær finale, så lenge ingen av oss er redde for å tape. Problemet med enhver finale er at noen må tape.