30. april i år fikk Harald Aabrekk sparken i AaFK, etter fire måneder i trenerjobben. Det store spørsmålet er så: Hvor mye må AaFK ut med i kompensasjon og kanskje tort og svie til Aabrekk når de avsluttet hans toårskontrakt 20 måneder før tiden?

Aabrekk har vært helt taus overfor offentligheten siden han ble sparket, alle uttalelser har kommet via hans og trenerforeningens advokat Claude A. Lenth.

Aalesunds advokat Johs Aspehaug.

— Det er allerede avgjort at vi møtes til rettsmekling onsdag 26. august, på Tinghuset i Ålesund. Der må partene, altså AaFK og Aabrekk, møte, i tillegg til partenes advokater og en dommer, som skal opptre som mekler i denne saken, sier AaFKs advokat Johs Aspehaug.

Kan bli rettssak

- Og hvis ikke man blir enige da?

— Da pleier slike saker å gå videre til hovedforhandling, altså en rettssak. Men det hender selvsagt at partene kan bli enige før rettssaken, selv om de ikke kommer til enighet under rettsmeklingen, sier han.

Onsdag var det såkalt planleggingsmøte mellom domstolen og de to partenes advokater, men det har allerede vært klart en stund at AaFK og Harald Aabrekk ønsker å møtes til rettsmekling. Som altså foregår om 12 dager.