AaFK lekker som ei sil og våkner sjeldent før det er for seint. Trond Fredriksen mener manglende galskap fra spillerne sine er en av hovedårsakene.

I går skrev Sunnmørsposten at AaFK har sluppet inn tredje flest mål av samtlige lag i eliteserien. Dessuten har AaFK en fæl tendens med å havne under før de scorer selv. I hele 15 av årets 19 oppgjør hittil i år har det skjedd.

BETENKT: En voldsom entusiasme og giv preget umiddelbart det AaFK-laget som Trond Fredriksen tok over da Harald Aabrekk fikk sparken som AaFK-trener. Nå er «gratis-entusiasmen» borte. Nå vil Fredriksen gjøre det han kan for at galskapen skal være tilbake mot Strømsgodset fredag. Foto: SCANPIX

Trond Fredriksen legger ikke skjul på at det er en tendens AaFK må snu snarest om det ikke skal bli nedrykksstrid i høst. Samtidig tror han at han sitter på hovedforklaringen til at AaFK altfor ofte slipper inn mål.– Jeg tror mye av det skyldes at vi ikke har klart å få fram galskapen i oss fra det første sekundet. Kampene skal liksom være ukens høydepunkt, men jeg føler at vi ikke klarer å bygge nok opp til det. Det blir litt for tamt med oss. Totalt sett får vi svi for at vi ikke er skikkelig «på», sier Fredriksen.

Fungerer på trening

Han mener manglende galskap, vilje og innsats i avgjørende situasjoner koster for mange poeng.

1-0-målet til Haugesund på dødball er et eksempel. Fredriksen mener det finnes eksempel offensivt også.

VIDEO: SE HØYDEPUNKTENE FRA KAMPEN MOT HAUGESUND ØVERST I SAKEN.

– Mot Haugesund hadde vi en strålende kontringsmulighet på 0-0, der bare tre spillere virkelig setter fart framover. Resten bare halter etter. Da mister vi først og fremst sjansen til en god sjanse, men vi mister også en god sjanse til å vinne igjen ballen høyt oppe, sier han.

Fredriksen mener «galskapen» var på plass under hans første kamper som hovedtrener.

– Da fikk vi mye gratis. Det som skjedde da var nok veldig energiforløsende, sier Fredriksen.

Samtidig føler AaFK-treneren at trøkket stadig har blitt bedre og bedre på trening. Derfor irriterer det litt ekstra at man ikke får det ut i kamp.

– Intensiteten blir bare større og større på trening. Konkurransen det samme. Vinnerviljen også er stor, men vi klarer ikke å slippe galskapen helt løs i kamp, sier Fredriksen.

– Går det an å gjøre noe med det – eller er det en ting det er vanskelig å påvirke?

– Ja, helt klart. Jeg tror vi er på veg til å gjøre det også. Nå er vi obs på det og jobber med det. Det vil gi resultater, sier han.