I dag ble det kjent at RBK mottok et bud på midtstopperen fra en klubb utenfor Norden, men at Strandberg selv ikke ønsket å gå til denne klubben som etter det adressa.no erfarer er belgiske Lokeren.

Ikke en perfekt match

Nå forklarer Strandberg årsaken til at overgangen strandet.

— Rosenborg fikk et bra bud, jeg fikk et bra tilbud, og klubben ønsket meg sterkt. Det var absolutt smigrende, men alt stemte ikke. Magefølelsen min sa at det ikke var en tipp topp match, sier han.

— En annen viktig årsak er at jeg trives veldig godt i RBK i øyeblikket.Slik vi trener nå, kan jeg bli bedre på hver eneste trening. Derfor har jeg tenkt svært lite på andre klubber i dette overgangsvinduet.

Følte ikke noe press

Dermed røk Rosenborgs siste mulighet til å få noen kroner for midtstopperen. Etter det adressa.no erfarer, var budet fra belgiske Lokeren. Og belgierne skal ha lagt en god del mer penger på bordet enn det tyrkiske Eskisehirspor gjorde i høst. Men Strandberg er klar på at han ikke følte noe press fra et hardt økonomisk presset RBK om å dra.

— Jeg viste klubben forståelse da de takket nei til tilbud på meg. Både sist sommer og sommeren før det. Nå viste de forståelsde og respekt overfor meg. Og det er sånn det skal være. Det er tre parter som skal være fornøyde for at en overgang skal gå i orden. RBK har ikke vært fornøyde i to overgangsvindu. Nå var det min tur. Da ble det sånn, sier han.

Ingenting klart

Med utløpende kontrakt, har Strandberg siden nyttår stått fritt til å skrive under for en annen klubb. Men årsaken til at han takket nei til Belgia skal ikke ha sin årsak i at han allerede har en annen klubb klar.

— Alle er klar over situasjonen min, og det har vært en del pågang. Men det er absolutt ingenting som er klart per dags dato, sier han.

- Vil du informere om det når du eventuelt signerer for en ny klubb, eller vil du vente til du er helt ferdig i RBK?

— Det blir en helt hypotetisk problemstilling. Dessuten er det mange faktorer som avgjør hvordan vi velger å gjøre det. For eksempel hvordan klubbene øsnker å legge opp det løpet. Men det er altså ingenting som er klart nå, gjentar han.