TRONDHEIM (adressa.no): I natt stenger det internasjonale overgangsvinduet, og ingen i RBK-leiren skifter beite på «deadline day».

For noen dager siden mottok imidlertid sportslig leder Erik Hoftun et konkret bud på midtstopper Stefan Strandberg.

Etter det adressa.no forstår, kom budet fra belgiske Lokeren, som rett etterpå kjøpte islandske Sverrior Ingason fra Viking.

Strandberg har kontrakt til sommeren, og det har lenge vært en kjent sak at han gjerne fortsetter karrieren i utlandet.

I fjor høst var 24-åringen også nære en overgang til tyrkiske Eskisehirspor, men den gang strandet avtalen på tyrkernes betalingsvilje.

«Utenfor Norden»

Sportslig leder Hoftun vil ikke kommentere hvilken klubb som denne gang la et konkret bud på bordet, annet enn at «det er utenfor Norden».

Han sier samtidig at klubbene denne gangen ville ha blitt enige om en overgang, men at Strandberg selv ikke ønsket å gå til denne klubben.

— Han har kontrakt i bare noen måneder til, så dette var en mulighet for oss å få en overgangssum på Stefan. Klubbene ville blitt enige, men han ønsket ikke overgangen selv. Alle tre parter må ønske det om det skal bli noe av, sier Hoftun til adressa.no.

- Dere har nettopp signert Holmar Örn Eyjolfsson for tre år. Får dette konsekvenser for Strandbergs sjanser på laget med tanke på at kontrakten går ut?

— I utgangspunktet skal de beste spille. Men er det slik at to spillere er jevngode, kan jo kontraktlengde ha noe å si, svarer Hoftun.

Rolig vindu

Utover budet på Strandberg har det vært et rolig overgangsvindu for den sportslig lederen.

— Det har ikke vært noen konkret interesse for noen utover ham, men agentene ringer jo hele tiden, smiler han – og sier RBK heller ikke kjøper noen i løpet av den aller nærmeste tiden.

Der er det heller ikke noe hastverk. Det norske overgangsvinduet er nemlig åpent i to måneder til.

PS! Adressa.no har foreløpig ikke lyktes i å komme i kontakt med Strandberg selv om saken.