HAUGESUND-VIKING 1-0

HAUGESUND: Verbale piskeslag mellom lagenes spillere, slagsmål mellom supporterne og «hengte Viking-spillere» i Haugesund sentrum på kampdagen. Det manglet ikke på livlighet i forkant av kveldens Rogaland-oppgjør i Haugesund.

25 tamme minutter

Like fartsfullt var det ikke i innledningen av kampen. Viking hadde et klart initiativ de første tyve minuttene, hvor Berisha og Bertelsen hadde en ufarlig halvsjanse hver. Hjemmelaget på sin side hadde knapt ballen inne i boksen til Rune Almenning Jarstein.

Publikummerne på Haugesunds siste hjemmekamp for sesongen måtte vente til det 25. spilleminutt før en anelse dramatikk utspant seg.

Først var Haugesund nære på å sette ballen i Viking-buret etter en svak involvering fra Almenning Jarstein ved et hjørnespark. Hans mange medspillerne som var hjemme på dødballen fikk imidlertid ryddet opp etter sisteskansen.

Fomlete landslagskeeper

Bortelagets påfølgende angrep gav Yann-Erik de Lanlay en skuddmulighet fra rundt seksten meter, men 20-åringens forsøk gikk rett på FKH-keeper, Per Morten Kristiansen.

Almenning Jarstein kom igjen i sentrum i det 34. minutt. FKH-angriper Alexander Søderlund fyrte av et tilsynelatende ufarlig skudd fra like utenfor straffefeltet, men Viking-keeperen så ut til å være med på notene og var raskt nede ved stolperoten. På uforklarlig vis lot derimot landslagskeeperen ballen passere videre, men til all hell for Viking-spilleren rullet ballen på utsiden av stolpen og til hjørnespark for Haugesund.

De to reserverte lagene gikk dermed begge målløse til pause.

Siste omgang på «gamle» Haugesund stadion

Siste omgang i kveldens kamp er også Haugesunds siste på stadion før et omfattende ombyggingsarbeid starter opp.

Haugesund gikk rett i strupen på sine naboer etter hvilen. Etter bare ett minutt og førti sekunder ut i andreomgangen testet de helhvites Tor Arne Andreassen om Almenning Jarstein fremdeles var i det slepphendte hjørnet.

Venstrekanten kom seg sentralt i banen og dunket til fra rundt 18-19 meter. Men denne gang avverget målvakten glimrende og fikk slått ballen over tverrliggeren.

Men om man trodde keeperen kunne friskmeldes etter denne inngripenen tok man grundig feil. Syv minutter ut i omgangen ble det igjen løsnet løskrutt fra Haugesunds side, men igjen fomlet Allmenning Jarstein det til og gav en unødvendig retur.

To ganger treverket fra FKH

FKH-angriper Pontus Engblom snappet ballen, men avslutningen gikk i stolpen. Et Haugesund-bein klarte å nå også den returen, men avslutningsforsøket gikk like over treverket.

Det var skikkelig vestlandshøst med sterk vind og kraftige regnskyller i Haugesund i kveld. Og tar man med prestasjonene til hjemmelagets spillere i første omgang, var det på sin plass med en «hårtørker» fra trener Grindhaug i pausen.

Om det skjedde vites ikke, men haugesunderne hadde i hvert fall giret kraftig opp da de entret gressmatten etter halvtid.

Gjestene fra Stavanger var det førende laget i første omgang. Men i den sterke motvinden i andre evnet ikke Kjell Jonevret å avslutte mot Haugesund-målet før det gjenstod syv minutter av omgangen. Et godt innlegg fra Vikings venstreside nådde innbytter Patrik Ingelstens hode på bakre stolpe, men svensken satte ballen like utenfor.

Alexander Søderlund hadde vært lite synlig i kveldens kamp, og stod bokført med bare den ene avslutning mot Viking-buret, før han etter 65 minutter kom rettvendt og i skuddposisjon. Kraftspissen dundret til med strak vrist fra rundt 20 meter, men ballen smalt i tverrliggeren over hodet på en sjanseløs Almenning Jarstein.

Skjøt FKH i ledelsen

Hjemmelagets spillere fortsatte å produsere muligheter mot slutten av kampen, og fem minutter før kampen og nåværende Haugesund stadion var historie, fikk araberne uttelling.

Tor Arne Andreassen har vært ute store deler av sesongen pga skade, men har vært toneangivende etter sitt comeback for et par uker siden. Og i det 85. spilleminutt løsnet haugesunderen skudd. Almenning Jarstein forsøkte med hele sin lengde å nå ballen, men til ekstatiske jubelscener fra de 5.000 fremmøtte tilskuerne, snek ballen seg inn i nettmaskene helt nede ved stolperoten.

Viking klarte ikke å parere, og dermed ble Andreassens seine ledermål også matchvinnende. Dermed har Haugesund vunnet alle sine hjemmekamper mot store-/lillebror fra oljebyen etter sitt comeback til Eliteserien i 2009.