DEBRECEN (Adressa.no): I 2011 ble Europa-drømmen knust av AEK Larnaca, som etter å ha fått et godt utgangspunkt fra Lerkendal med 0-0, vant 2-1 hjemme på Kypros.

Siden den gang har Rosenborg hatt langt mer hell på bortebane i kvalifiseringen. Rosenborg har ikke tapt en eneste av de siste elleve kvalikkampene på fremmed gress og har 18-6 i samlet målforskjell. Seks av gangene har det endt med seier.

— VI er disiplinerte og har god struktur defensivt. Det var vi i samme runde i fjor mot Karabükspor, da vi spilte en veldig god bortekamp, også er det viktig å få med seg et bortemål som gjør det enklere. Det håper vi også på denne gangen, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Annen innstilling

Han forteller at innstillingen til kampene endres når det ikke er tre poeng som står på spill, men i stedet å få et godt utgangspunkt eller spille på resultatet fra det første oppgjøret.

— Når vi spiller bortekamp i serien reiser vi for å vinne, mens i Europa handler det like mye om å få et godt resultat. Vi er fornøyde om vi drar herfra uten å ha tapt, men vi skal å vinne kampen mot Debrecen også.

Usikker på hva som venter i kveld

Veteranen Mikael Dorsin har gjennom karrieren spilt mange kvalifiseringskamper. Han peker på flere årsaker til den gode statistikken.

— Vi vet at vi må være tette bak, jobbe hardt og være smarte. Vi passer oss litt mer og er gode på kontringer. På bortebane i Europa vil lagene mer frem i banen og skape mer og da er vi gode til å utnytte kontringsrommene, sier Dorsin.

I kvalifiseringen i år har det ikke vært mange kontringsmuligheter. Vikingur lå defensivt og forsvarte seg med elleve mann i så godt som 180 minutter og KR Reykjavik lå godt og nektet Rosenborg rom.

— Spillemåten vår blir påvirket av lagene vi møter. Mot Vikingur hadde vi ballen mye og selv om vi vil score, er det ikke samme krav til å underholde. Vi vil vinne alle kamper, men man må ha en annen innstilling i Europa når det går over to kamper.

Venstrebacken er usikker på hvordan kampbildet mot Debrecen blir på Nagyerdei Stadion klokken 20.00 i kveld. Debrecen har sin styrke i det offensive og vant 9-2 hjemme mot Skonto Riga i forrige kvalifiseringsrunde.

— Vi må kjenne på det i starten av kampen og se hvordan de går ut, også må vi tilpasse oss det. Vi skal ligge kompakt, men vi vil score så da må vi fremover i banen. Vi går alltid for å vinne, fastslår Dorsin.