Nest-Sotra — Strømmen 2-0

ÅGOTNES: Håpet lever for Nest-Sotra – i større grad enn på lenge etter søndagens seier over Strømmen. Seks poeng på de to siste kampene gjør at de grønne plutselig bare har tre poeng opp til sikker plass.

Se høydepunkter fra kampen i vidoevinduet øverst i saken!

Tidlig mål

Strømmen tok initiativet i starten av kampen, men det var Nest-Sotra som skulle få uttelling allerede etter åtte minutter. Petter Martinsen slo inn fra venstresiden, og Kristoffer Zachariassen kjempet seg fri og satte inn 1-0 fra kort hold.

Til tross for baklengsmålet var det bortelaget som hadde et lite spillemessig overtak, uten at de kom til mange store sjanser. Peter Nergaard var nærmest med en stupheading, men den gikk like til side for stolpen. Nest-Sotra fikk noen gode kontringsmuligheter, og rett før pause fikk Joakim Hammersland en kjempesjanse da han ble spilt gjennom av Johnny Furdal. Hammerslands avslutning gikk imidlertid like utenfor.

Rødt kort til Nielsen

Etter 58 minutter fikk Nergaard nok en mulighet til å utlikne, men heller ikke denne gang traff han ordentlig med avslutningen. Kort tid etter ble Strømmens Martin Ramsland lagt i bakken av Nest-stopper Mads Nielsen. Dommer Mats Ahlsen mente at dansken forhindret en klar scoringssjanse, og plukket dermed opp det røde kortet – til store protester fra hjemmelaget.

En diskutabel utvisning til tross, Nest nektet å la seg knekke. Simen Næss ble byttet inn på topp, og brukte bare et par minutter på å markere seg. Først dro han seg inn i sekstenmeteren og sendte i vei et godt skudd som gjestemålvakt Stian Bolstad slo til corner. Så var Næss først på hjørnesparket fra Petter Martinsen, og denne gang sto ikke keeper i veien. Dermed sto det 2-0 til Nest med en halv omgang igjen å spille.

Den omgangen hadde vertene god kontroll, spesielt med tanke på at de var én mann mindre. Strømmen fikk ballen i nettet én gang, men scoringen ble annullert fordi ballen hadde vært over dødlinjen i forkant. I andre enden var Joakim Hammersland nær da han fyrte av fra atten meter etter en kontring, men Bolstad reddet strålende.

Nå venter innspurten som består av Jerv borte, Brann hjemme og Fredrikstad borte for Nest-Sotra. Etter seieren over Strømmen går Ågotnes-laget til den oppgaven med optimisme.

Nest-Sotra - Strømmen 2-0 (1-0)