Fem mål på fem innhopp har gitt 24-åringen status som superinnbytter siden han kom tilbake i Rosenborg-drakt i juni. Angriperen trente med gamleklubben i en og en halv måned før han signerte en 1,5 år lang kontrakt med klubben han forlot etter 2011-sesongen.

Mandag formiddag satt han på flyet retning Kypros, der Rosenborg tirsdag kveld skal slå Apoel for å ta seg videre i mesterligakvalifiseringen. Som kjent leder RBK 2-1 fra første kamp og et avansement er viktigere enn spilletid for Bakenga.

Les mer:

Roar Strand vil se Bakenga fra start

— Som jeg har sagt til kompisene mine spiller det ingen rolle om jeg spiller eller ikke, bare vi går videre. Man vil oppleve ting sammen. Hvis vi gjør det bra som lag, blir alle enkeltspillerne også bedre. Å spille i Europa gir noen fantastiske opplevelser. Den største sulten for meg er at vi skal gjøre det bra som lag, sier Bakenga.

Les mer:

Les mer:

Rosenborg-legenden Roar Strand har var med på alle Mesterligaeventyrene laget opplevde mellom 1995 og 2007. Veteranen mener Bakenga burde vurderes som alternativ for toppscorer Christian Gytkjær.

— Nå har jeg ikke full oversikt over Mushaga Bakenga etter at han kom tilbake, men hvis Rosenborg ser for seg at det kan bli mye bakromsspill, så kan det være verdt å bruke ham på topp i stedet for Christian Gytkjær. Ellers tror jeg ikke på mange forandringer, sier Strand til NTB.

Stresser ikke

Bakenga selv sier derimot at han ikke er klar til å spille en hel kamp for Rosenborg igjen.

Les mer:

— Ikke enda, men snart. Vi tar det rolig, det er ingen grunn til å stresse. Det er så mange gode spillere her, så hvorfor bruke en som man ikke vet står i 90 minutter? Jeg er fortsatt klar for innhopp, sier Rosenborg-spissen.

- Hvor lang tid vil det ta?

— Så lang tid det tar. Jeg ønsker ikke å sette en grense, men plutselig er jeg klar og da får dere nok beskjed, smiler Bakenga.

— Jeg tror ikke vi er helt der ennå, men det begynner å nærme seg. Han har trent godt i over en måned nå, og vi ser at dette blir bra, sier Kåre Ingebrigtsen.

Vært rundt i Europa

Rosenborg-treneren hentet Bakenga tilbake i begynnelsen av dette overgangsvinduet og nyervervelsen har tilbragt tiden etter Rosenborg i Club Brügge, Cercle Brügge, Eintracht Braunschweig, Esbjerg og Molde. Den erfaringen håper Mush å bruke positivt når Rosenborg skal jakte på nye øyeblikk i Europa denne høsten.

— Forhåpentligvis kan jeg bruke erfaringen min fra Europa i kampene som kommer, sier Bakenga.

Les mer: