Rosenborg — Aalborg 4-1

Seks minutter etter at han kom inn for Pål André Helland til applaus av de omlag 500 oppmøtte i 4-1-seieren over Aalborg, fikk Bakenga muligheten da Jonas Svensson kom til innlegg. På bakre stolpe ventet RBK-vikaren, som headet inn ledermålet.

Pekte mot supporterne

— Når Jonas kommer ned på linja, vet jeg alltid at det kommer innlegg og han vet at jeg går på bakre stolpe, så da var det bare å gjøre seg klar. Jeg har aldri flydd så høyt før, så det var godt å se den gå inn, smiler Bakenga til Adresseavisen etter kampslutt.

Den tidligere Rosenborg-angriperen forlot klubben til fordel for Club Brügge etter 2011-sesongen, men er blitt lånt ut fra klubb til klubb i Belgia, Tyskland, Danmark og Norge siden.

Om neste stoppested blir Trondheim er sannsynlig, men ikke sikkert. Det kontroversielle utlånet til Molde virket i hvert fall glemt for en stakket stund da en håndfull supportere sang Bakenga-sangen etter 2-1-målet. Spissen svarte med å peke opp etter scoringen.

Sang Bakenga-sangen

— De begynte å synge sangen min, og den har jeg ikke hørt på fire år. Da ble jeg glad og følte jeg måtte takke for det. Som jeg sa sist, alt det med hat er mediaskapt. Har alltid elsket Rosenborg og jeg føler kjærligheten tilbake. Godt å få applaus, det ga meg mersmak, sier Bakenga.

— Jeg har savnet den sangen, i Molde ropte de bare navnet mitt. Sang er alltid artig og det er nesten så man nynner selv. Godt å høre den sangen runge de ti sekundene de sang den, ler han.

I tillegg scoret Bakenga 3-1-målet - på ny fra pasning fra Jonas Svensson - kvarteret før slutt.

— I Rosenborg får man mange målsjanser, så da er det bare å sette dem, selv om man ikke skulle tro jeg skulle være i målform når det er lenge siden jeg har spilt, sier angriperen.

- Tungt

— Jeg syns det var gøy. Tungt - igjen, jeg fikk litt innbytterpuls der, men det var godt å komme inn og spille på gress og på Lerkendal igjen. Føler jeg gjorde mitt. For min del gjaldt det å springe mest mulig og jobbe, så jeg får opp kondisjonen igjen. Godt å bli kjent med lagkameratene, sier Bakenga.

På overtid fikk Rosenborg straffe da innbytter Emil Nielsen ble feid ned på venstresiden. Bakenga sto lenge i feltet og hadde lyst til å sette ekte hat-trick.

— Jeg hadde litt lyst, det må jeg innrømme. Jeg ville få et tredje mål, men jeg kom inn og fikk to mål, så jeg burde være fornøyd. Greit at Gyt tok den, smiler han.