Forfatter Sverre M. Nyrønning skriver i boken «Northug – en familiehistorie» at norske medier var villig til å betale sekssifrete beløp for tips om Petter Northugs fyllekjøring i sommer.

Nyrønning vil ikke si hvilke medier som viftet med pengesedlene.

– Det vil jeg ikke si noe om. Men jeg kan fortelle at jeg fikk klare indikasjoner på hvilke medier det dreide seg om. Det som står i boken er det jeg ønsker å si om dette, sier Nyrønning til Kampanje.

Kritisk til anonyme kilder

Han er også kritisk til bruken av anonyme kilder i dekningen av en av Norges mest omtalte menn.

– Den beste journalistikken er den med åpne kilder. Da kan man etterprøve kildene. I mange nyheter om Petter Northug har det vært umulig. Jeg lurer på hvorfor så mange sportsredaksjoner har agert slik de har gjort. Lar man seg bruke av aktører som ønsker å oppnå en reaksjon? Jeg synes ikke dette er god journalistikk, sier Nyrønning.

I boken står det:

«Ikke bare er oppslagene mangfoldige og dramatisk store dag etter dag, han er definitivt landets mest omtalte person og medier som er villige til å betale penger for å få tak i skjulte historier med potensiell skandalekonsekvens for skikongen, legger ut aktivt sine agn på ryktebørsen i Trondheim, men selv beløp i størrelsesorden 100.000 + synes ikke å føre frem.»