Sluttresultatet 2-3 gir Molde et svært vanskelig utgangspunkt foran kommende ukes returkamp i Tyskland.

— Jeg sitter igjen med en blandet følelse. Jeg er fornøyd med noe- og mindre fornøyd med andre ting. Mange av guttene hever seg, og det synes jeg også laget som helhet gjør, sier Kjell Jonevret etter kampen.

I returoppgjøret må Molde gjøre to mål for å gå videre.

- Ballen er rund, og vi skal uansett gå ned med flagget til topp, sier Jonevret.

Under til pause

Molde skapte ikke én eneste sjanse mot det tyske storlaget i 1. omgang, og tok pause på stillingen 0-1, etter scoring av Sebastian Rudy.

Det kunne fort ha blitt enda flere scoringer til Stuttgart, men en blanding av uhell og udyktighet gjorde at Molde slapp med skrekken.

Etter pause våknet de blåhvite til live, og skapte flere farligheter. 20 minutter tok det, før Molde skapte sin første kvalifiserte sjanse for dagen.

Heldig Moström-scoring

Mattias Moström skar innover i banen fra høyresiden og trillet ballen til Baye Djiby Fall, som vendte opp og avsluttet rett på keeper.

Returen ble forsøkt klarert, men gikk via Mattias Moström og i mål. Scoringen gjorde at de drøye 3200 tilskuerne på Aker Stadion våknet til live, etter en litt rolig periode.

Entusiasmen dempet seg imidlertid raskt. Et drøyt kvartér før slutt fikk Stuttgart frispark i ypperlig posisjon, cirka 20 meter fra Moldes mål. Zdravko Kuzmanovic tok ansvar for hjemmelaget, skrudde ballen på yttersiden av muren og inn ved Lillebakks venstre stolpe.

Vakkert samarbeid

Et par minutter senere satte Daniel Berg Hestad og Magne Hoseth i gang en herlig overgang for hjemmelaget. Hestad spilte fri Hoseth i ypperlig posisjon, og midtbanespilleren trillet deretter ballen iskaldt i mål - med høyrefoten - fra 11 meters hold. Nytt liv i kampen!

- Alt i alt gjør vi en av de beste kampene vi har spilt i år, sier Hoseth til TV2.

Ti minutter før slutt kunne det se ut som om Molde ble snytt for straffe. Georg Niedermeier stoppet et gjennomspill med hånden, og det kunne se ut som om han befant seg like innenfor 16-meterstreken. Dommeren dømte imidlertid frispark til Molde. Dette satte Magne Hoseth knallhardt, rett i muren.

Det tok ikke lange tiden før Stuttgart slo tilbake igjen. Innbytter Martin Harnik gikk opp i feltet og stanget Stuttgart opp i ledelsen etter 82 minutters spill. Harnik knuste Magne Simonsen i lufta, men fikk også en god porsjon hjelp av Molde-keeper Lillebakk, som opptrådte nølende på strek.

Dermed fikk Stuttgart og trener Christian Gross med seg et resultat de har all grunn til å være fornøyd med. Gross uttalte på gårsdagens pressekonferanse at en ettmålsseier ville holde foran hjemmemøtet neste uke.

- Jeg er fornøyd med borteseier i vår første offisielle kamp denne sesongen, sier Gross.

- Vi gir motstanderen alt for mye rom, så det ble i allefall en underholdende kamp for publikum, avslutter han.