Statistikksenter Eliteserien:

Mauseth forventer at Molde får det knalltøft i serien denne høsten. I de fire neste kampene venter Brann, Viking, Rosenborg og Vålerenga. Samtidig er det kun to poeng som skiller Hønefoss og Molde på tabellen, etter at laget fra Ringerike slo Lillestrøm 3-2 mandag.

— Situasjonen er veldig tøff akkurat nå, og det er mye å sette spørsmålstegn ved. Det er imidlertid mange av oss som har vært med Molde i hardt vær før, så vi er veldig innstilte på å støtte laget , sier lederen i Tornekrattet til Romsdals Budstikke.

Keeperproblemer

Supporterlederen reagerer på mange av disposisjonene klubben har gjort denne sesongen, og etterlyser flere forsterkninger på laget.

- Moldes kanskje største problem er keepersituasjonen. Her burde de ha forsterket for lenge siden. En svak sisteskanse bidrar til å spre usikkerhet, og fører til mange farlige situasjoner i lagets disfavør. Ellers synes jeg de bør få på plass en angriper , sier hun.

I tillegg til å etterlyse nye fjes på laget, er hun også kritisk til hvordan trenerne har benyttet enkelte av spillerne. Blant annet synes hun at Bjørn Runström, som er på lån i Molde ut sesongen, blir brukt helt feil.

- Han og Baye Djiby Fall hadde stor suksess da de spilte i en 4-4-2-formasjon i Danmark, men dette har ikke Molde testet ut. Han bærer preg av å ikke passe inn i spillesystemet til laget. Jeg synes også at det blir helt feil å plassere Aksel Berget Skjølsvik på kanten. Han hører hjemme på midtbanen , sier hun.

Tviler på spillerkjøp

Selv om Mauseth er av den oppfatning at Molde trenger å få på plass en keeper og en spiss, tror hun ikke klubben kommer til å handle når overgangsvinduet åpner 1. august.

- Innkjøp av spillere krever penger, og på det området pleier MFK å være nøktern. Jeg har hørt lite konkret og derfor synes jeg ikke det ser spesielt lyst ut i dag. De sier dessuten veldig lite om hva de foretar seg på markedet. Det er en policy de har, og det synes jeg for så vidt er greit , påpeker hun.

Baye Djiby Fall har så langt scoret åtte seriemål for Molde. Leieavtalen med Lokomotiv Moskva går ut 1. september, og klubben har foreløpig ikke klart å forlenge med senegaleseren. Mauseth mener nå at klubben må åpne lommeboka.

— Jeg synes de bør strekke seg langt for å få ham. De må spørre seg selv hva som koster mest: nedrykk eller Djiby? Svaret gir seg selv. Det står respekt av det han har gjort denne sesongen. Det er spesielt å nesten være toppscorer i serien når man spiller på et bunnlag, sier hun – og legger til:

— Magne Hoseth har vært, og er, lagets viktigste spiller denne sesongen, mens Djiby følger rett etter. De har tatt ansvar og forsøkt å dra lasset.

Tillit til trenerne

Lederen i Tornekrattet understreker overfor Romsdals Budstikke at man bør ha tillit til trenerapparatet, men ikke alt som har vært gjort så langt har vært like taktisk klokt. Det er viktig å benyttet spillerne der de er best.

Hun tror likavel lagets første serieseier siden 16. mai kommer mot Brann søndag.

— Jeg tror oppturen kommer i Bergen. Vi har veldig god statistikk mot dem, og det er viktig at vi begynner å plukke poeng nå. Vi tåler ikke flere tap, så nå er presset stort – spesielt på keeperen og forsvaret, sier hun.

Forsvarsdrill

I går drillet Molde-spillerne forsvarsspill i godværet på Lubbenes. Kjell Jonevret tror torsdagens kamp mot Stuttgart kan bli en positiv opplevelse for laget.

- Vi møter et veldig bra lag, og vi er veldig glade for å få muligheten til dette. I motsetning til hvordan det er i vanlig seriespill, kommer denne kampen til å leve sitt eget liv , sier treneren.

Han forstår samtidig at Tornekrattet er kritisk til resultatene denne sesongen.

— Sånn er det alltid når man ikke vinner kamper. Det er ikke noe problem. Vi gjør så godt vi kan, og har ingen problemer med å se oss selv i speilet før vi legger oss. Jeg synes Tornekrattet er helt fantastiske. De er engasjerte, og de sang til og med etter at Start gikk opp til 2-1-ledelse søndag. Selv om vi sliter i bunnen, er Tornekrattet fortsatt øverst på tabellen, sier han.

Bli med inn i Kjetil Rekdals garderobe

Se Rekdal slakte spillerne Unik mini-dokumentar Start — Aalesund