Susanne Furøy Wergeland gir seg i TV 2. Fra februar skal hun jobbe for Discovery. Susanne Furøy Wergeland gir seg i TV 2. Fra februar skal hun jobbe for Discovery. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Susanne Furøy Wergeland slutter i TV 2

Susanne Furøy Wergeland melder overgang til konkurrent.

I forrige uke ble det kjent at at TV 2 og CMore mister rettighetene til eliteserien til hardtsatsende Discovery.

Allerede er selskapet i gang med å forsterke stallen før de tar over rettighetene fra sesongen 2017 og seks år fram.

Susanne Furøy Wergeland har vært sportsanker og reporter i TV 2 Sporten siden 2011, men tiltrer i ny stilling i Discovery fra februar neste år.

— Kjempespennende

– Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang. Discovery har vist at de mener alvor med sportssatsingen sin, nå sist ved å sikre seg eliteserien. Det er kjempespennende å få være med på oppbyggingen av det som kommer til å bli kanskje Norges travleste og morsomste sportsavdeling i årene som kommer, sier Wergeland i en pressemdling fra Discovery.

Trønderen skal jobbe som programleder og reporter hos Discovery, som eier blant annet TV Norge, Max og Eurosport Norge.

— Det har vært noen veldig fine og lærerike år i TV 2, jeg har blitt kjent med mange fantastiske mennesker, men nå føltes det riktig å gyve løs på nye utfordringer, sier Wergeland.

Til VG sier hovedpersonen at hun nå gleder seg til å flytte sammen med ektemannen.

- Drømmesignering

– For min del passet det perfekt. Jeg har pendlet i fem år, de tre siste har jeg hatt kjæreste i Oslo og det har vært vanskelig. Nå har vi i tillegg giftet oss og da var det på tide å bo sammen også, sier hun.

Jan-Erik Aalbu, sportssjef i TVNorge og Discovery Networks er strålende fornøyd med sin nye signering.

– Susanne er drivende dyktig og veldig allsidig, så dette er en drømmesignering for oss. Hun kommer til å jobbe både som programleder og reporter, og blir sentral i den prosessen vi er i gang med nå, hvor vi bygger opp en slagkraftig sportsredaksjon som skal håndtere fire OL, seks år med Tippeligaen og alt annen spennende sport som kommer på våre kanaler i tiden framover, sier Aalbu.