Norsk fotball skal vises på Eurosport og Max de neste årene. Norsk fotball skal vises på Eurosport og Max de neste årene. Foto: NTB scanpix

Fotballavtalen: - Hauge får 30 millioner

Rune Hauge får trolig rundt 30 millioner kroner for å bistå i salget av de norske fotballrettighetene.

Ifølge Dagbladetfår Hauge 3 millioner kroner per år i den nye TV-avtalens femårige periode. Agenten har en konfidensiell avtale med Fotball Media.

Rune Hauge har igjen vært involvert i salget av fotballrettigheter.

I tillegg til de 15 millionene for hvert rettighetsår, kan Profile Media dra inn ytterligere 15 millioner kroner avhengig av kommersielle inntekter i perioden.

— Profile Media får en fastpris som blant annet skal inkludere alle juridiske utgifter, hjelp med anbudsdokumentet og arbeid med rapporter som vi kan bestille. De har for eksempel hatt tre advokater som har bistått oss i disse forhandlingene. For dette får de en edruelig gasje som er veldig mye mindre enn det folk gjerne har lyst til å tro, sier generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem til Dagbladet.

— I tillegg har de en mulig bonus som er avhengig av totaliteten på blant annet kommersielle avtaler i framtida. Den har et tak, men hvor mye den vil lande på, vet jeg ikke nå, sier Siem.

Discovery-gruppen har betalt rundt 2,4 milliarder kroner for å sikre seg norsk eliteserie og 1. divisjon i fotball i fem sesonger fra 2017. (©NTB)