I går uttalte påtalenemnda at Rosenborg ikke ville bli straffet for sin involvering i saken, men i dag har de bedt klubben om tilleggsinformasjon, skriver TV 2 Sporten.

Dette skjer etter at Erik Hoftun gikk ut i dagens Adresseavisen og beklaget klubbens rolle.

— Jeg vil ikke gå innpå akkurat hvilke opplysninger som ligger til grunn for denne vurderingen. Men hvis man ser på det vi har vurdert som vesentlig i RBKs rolle før, og det som nylig er blitt kjent, ser man at det kan tolkes som det er en viss forskjell i dette, sier påtalenemndas leder Egil André Berglund til 100 % Fotball.

Påtalenemnda har bedt om svar fra RBK innen i morgen klokken fire. Denne informasjonen, i tillegg til det de har mottatt fra VIF og Stabæk, bli brukt til å vurdere om det er grunnlag for å utvide eller endre anmeldelsen. Den gjelder til nå bare VIF og Stabæk.

— Vi må se hva som finnes. Målet er å dekke alle hull, sier Berglund.

I går innrømmet RBK at de var interessert i en slags pakkeløsning de ble tilbudt fra Stabæk , der de kunne få Veigar Pall Gunnarsson for 1 million kroner, samt bosman-spilleren Johan Andersson for 4,25 millioner kroner. Prisene blir omtalt som kunstige i forhold til den reelle markedsverdien til spillerne, og skal ha blitt satt for å sørge for at Stabæk måtte gi minst mulig av kjøpesummen til Gunnarssons tidligere klubb Nancy. De hadde krav på halvparten av summen.

Vålerenga og Stabæk er allerede innstilt til strenge straffer av påtalenemnda for å ha gjennomført en lignende avtale med Gunnarsson og 15 år gamle Herman Stengel.