Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Det var ingen Brann-spillere på laget som spilte Norge til U21-EM med 5-3-seieren mot Frankrike tirsdag. Men det kan hende Bergen vil være representert i selve mesterskapet, kommende sommer. For i landslagskullet som kommer etter dem som begikk kvalikbragden i Drammen, er Fredrik Haugen og Kristoffer Larsen blant dem som har markert seg. Når U21-sjef Per Joar Hansen skribler ned de 23 navnene som skal utgjøre Norges EM-tropp, er det neppe til å unngå at noen fra Haugen/Larsen-kullet blir med.

— Det vil nok bli en viss overlapping, ja, sier U21-landslagets assistenttrener Tor Ole Skullerud til bt.no.

Kommentar:

Klubbprestasjoner viktige

Ikke bare fordi A-landslaget møter Albania underveis i U21-EM, og trolig vil legge beslag på en U-spiller eller tre, men også fordi det er åtte måneder er lang tid for unge fotballspillere. Folk utvikler seg ulikt. Mengden spilletid de enkelte spillerne får i klubbene, kan være helt ulik neste vår, enn den er nå. Oppsummert: For dem som ikke var med mot Frankrike, er ikke døren lukket – og Fredrik Haugen har ambisjoner om å ta seg inn i EM via den.

- Det er et mål for meg å komme til EM. Det blir tøft, men hvis jeg presterer på klubblaget kan det gå, sier han.

- Vil klubbprestasjonene avgjøre hvem som kommer med i større grad enn landslagsprestasjonene?

— Begge deler vil nok spille inn. Men det er jo ikke så ofte landslagssamlinger, så det gjelder å spille og være god for klubben.

Det siste understrekes også av U21-landslagets assistenttrener Skullerud.

- Fredrik har jo vært inn og ut av Brann. Nå var han god mot Nederland, og spiller han seg inn på Brann-laget, vil det være naturlig at han er i bildet til EM. Men midtbaneleddet vårt har vært sterkt, med flere spillere som har vært foran ham i køen, sier han.

Larsen tar det som det kommer

Haugen scoret to mål for «det nye» U21-landslaget mandag. I samme kamp startet også Kristoffer Larsen. Han går ikke like langt i å si at han har EM som mål, og er nok også et stykke lenger unna enn sin fem måneder yngre Brann-kompis.

— Jeg tenker ikke mye på EM. Nå har jeg fått smakt på det internasjonale nivået, men det viktige for meg fremover, er å gjøre det godt her i Bergen. Det er kjempestas å få spille for Norge, men EM og sånne ting får jeg bare ta som det kommer. Det er mange gode som vil være med der, sier han.

Det har han helt rett i. I det hele tatt er det flere gode, unge nordmenn å velge i enn på lenge.

— Det er blant annet et resultat av bedre spillerutvikling i klubbene, at den første kunstgressgenerasjonen kommer for fullt nå, og finanskrisen. Den har gjort at flere unge nordmenn har fått sjansen i klubbene, sier U21-sjef Per Joar Hansen.

Kabal

Sammen med kompanjong Skullerud og toppfotballsjef Nils Johan Semb, får han utfordringen det er å legge 2013-kabalen for U-gjengen som skal til EM og det nye kullet.

- Det blir et parallelt løp, hvor EM-laget - som neste år i realiteten blir et U23-lag - skal matches mot mesterskapet, mens det nye kullet skal «preppes» inn mot en ny kvalik. Samtidig vil flere av spillerne født i 1990 og 1991 gledelig nok være med inn mot A-landslaget. Men det blir en logistikkutfordring, sier Skullerud.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport