Se Carlsen forklare hvorfor han «sov» i videovinduet over.

Magnus Carlsen (24) er hjemme i Norge igjen etter at han sikret verdensmestertittelen ved å vinne VM-kampen mot Viswanathan Anand.

Duellen mellom Anand og Carlsen var fullspekket med sjakkdramatikk. En av hendelsene som vekket mest oppsikt, var da Carlsen tilsynelatende sovnet under det åttende partiet. Nå forklarer Carlsen hva som skjedde.

— Det åttende partiet var vanskelig. Da jeg våknet (den morgenen), følte jeg meg litt syk og kvalm. Det var ikke en fin situasjon å være i, så på starten av partiet følte jeg meg ganske forferdelig. Det var derfor det virket som at jeg sov ved brettet. På et tidspunkt begynte medisinene mine å virke, og da følte jeg meg mye bedre.

Magnus Carlsen så ikke spesielt pigg ut i starten av det åttende VM-partiet mot Viswanathan Anand, som brukeren Chess_Entusiast påpeket i denne Twitter-meldingen. Foto: Skjermdump, Twitter/Chess_Entusiast

Det sier Carlsen i en video publisert på hans offisielle Youtube-kanal. Se hele videoen her.

Carlsen spilte med svarte brikker i det åttende partiet og klarte å berge remis. På pressekonferansen etter partiet var Carlsen mer ordknapp da han ble spurt om hvorvidt han sovnet.

— Jeg følte meg kanskje ikke helt i toppslag til å begynne med, men det bedret seg utover i kampen, sa han.

- Så god at han ikke trenger å holde seg våken

Det hører med til historien at det foregående partiet, nummer syv i rekken, bestod av hele 122 trekk, noe som gjorde det til VM-historiens nest lengste.

Dermed var det kanskje ikke så rart at Carlsen virket trøtt dagen etter.

Den britiske tabloidavisen Metro var blant de utenlandske mediehusene som bet seg merke i at Carlsen tilsynelatende sov under et VM-parti.

– Sjakkstormesteren er så god at han ikke engang trenger å holde seg våken under partiene. Heldigvis fikk det ikke negative konsekvenser for VM-kampen, men det gjør helt klart ikke noe særlig med fordommene mot at sjakk er et kjedelig spill, skrev Metro.

Magnus Carlsen feiret søndag sin fødselsdag med å vinne over hele Norgei NRK-programmet «Kongen av sjakk».

Det er imidlertid ikke så lenge til Carlsen på ny skal måle krefter mot noen av hans sterkeste konkurrenter. Fra 9. til 25. januar deltar Carlsen i den prestisjetunge Wijk aan Zee-turneringen i Nederland.

Der skal han blant annet måle krefter mot verdenstoer Fabiano Caruana og fremadstormende Anish Giri, som har vist imponerende form i Qatar Masters de siste dagene.