SOTSJI (Aftenposten.no): Mandag kveld var sjakkverdensmester Magnus Carlsen tilbake på basketbanen. Etter en lang natt med kortspill etter seieren mot Anand søndag og en lang og rolig dag på hotellet var det ut på basketbanen i 19.30-tiden.

Etter halvannen time med ballspill tok han seg tid til å svare på noen spørsmål om hvordan det hadde vært under den drøye to uker lange VM-kampen.

Slet med sykdom

Midtveis i den andre uken hadde han noen tunge dager, men han mente at den sykdommen som plaget ikke var nok til å stoppe ham på veien mot seier.

— Jeg har aldri brukt sykdom som en unnskyldning før. Jeg mener at man kan spille god sjakk når man er syk. Dagene mellom blir vanskeligere. Det er vanskeligere å sove når man ikke føler seg helt bra, fortalte Magnus Carlsen med rusten stemme.

Sove hadde han dog ikke noe problemer med etter matchen.

— Jeg sov som det barnet jeg er, sa han og gliste mens han kastet en basketball mot kurven.

Forberede neste turnering

Han er allerede begynt å tenke på neste turnering. Den kommer i januar. Da skal han delta på den tradisjonsrike Wijk am Zee-turneringen i Nederland.

— Det er en del som jeg har forberedt til denne VM kampen som jeg ikke fikk brukt. Disse forberedelsene er jo aktuelle da.

Han understreker at han ikke skal hvile på VM-laurbærene.

— Jeg har ikke tenkt å trappe ned. Det har ikke blitt for mange turneringer de siste årene. Jeg vil gjerne spille mye i tiden fremover, fortalte han

Tirsdag kveld er det seiersseremoni i Sotsji. President Vladimir Putin skal visstnok være i farta og på vei til Sotsji for å drikke te sammen med de to duellantene Carlsen og Anand.

— Jeg tenker ikke så mye på akkurat det. Jeg skal i hvert fall ikke stille ham noe spørsmål om politikk, sa han før han fikk spørsmål om hvilket politisk spørsmål han kunne tenkt seg å stille Putin. Det parerte han på følgende måte:

— Ingen kommentar.

VM på hjemmebane

Når Magnus Carlsen skal forsvare sin VM-tittel i 2016 er det mye som tyder på at det kan komme til å skje i Los Angeles.

— Det er jo fint det. Men jeg vil ha mer på plass rundt dette før det er noen vits å kommentere det.

- Kunne du tenkt deg å spille VM-kamp i Norge?

— Ja klart. En gang i livet i hvert fall. Jeg merket jo hvor stort det var for Anand å spille på hjemmebane. Det var fint her i Sotsji, men det blir jo en ekstra stemning å spille hjemme, sa Carlsen.