SOTSJI/OSLO (Aftenposten): — Jeg kan bekrefte at Vladimir Putin vil være på avslutningsseremonien, sier arrangørsjef Ilja Merenzon til VG. Også NRK får bekreftet dette.

Overfor Aftenposten er arrangørsjefen litt mindre bastant:

FEIRET MED KAKE: Magnus Carlsen unnet seg litt god kake etter gårsdagens VM-triumf. Foto: NTB scanpix

– Sannsynligvis, svarer Merenzon — på spørsmål om Putin kommer.President i det russiske sjakkforbundet, Andrey Filatov, svarer "kanskje" på det samme spørsmålet.

I en pressemelding - som Aftenposten også har fått - skriver samme Ilja Merenzon at det er forventet at Russlands øverste ledere kommer på tirsdagens avlsutningsseremoni, uten å nevne konkrete navn.

– Det vil bli en kort seremoni og forhåpentligvis noen interessante taler, står det i pressemeldingen.

Statsministeren avlyste i går

ARRANGØRSJEF: Ilya Merenzon. Foto: NTB scanpix

Seremonien vil foregå i spillelokalene i Sotsji. Også tapende VM-finalist Vishy Anand skal være til stede.I går meldte riktignok Merenzon at statsminister Dimitrij Medvedev skulle komme for å ta et symbolsk åpningstrekk i den 11. kampen i går. Den russiske statsministeren dukket aldri opp.

— Medvedev ble ikke ferdig med sine oppgaver i Moskva og fikk ikke tid til å komme, forklarte arrangørsjefen da.

Den norske ambassaden i Moskva hadde også planlagt en mottagelse i Sotsji i forbindelse med sjakk-VM, men valgte å avlyse den. Det har ikke vært noen norsk representasjon fra offisielt hold som har vært synlig i Sotsji under partiene.

Magnus Carlsen sikret i går VM-seieren i det 11. partiet mot Vishy Anand. Norges sjakkonge forsvarte dermed fjorårets triumf.