KARABÜK (adressa.no): De to var de eneste tilreisende Rosenborg-supporterne, og hadde hele bortefeltet på Karabükspors arena for seg selv.

De delte det riktignok med et tosifret antall vakter, uten at det egentlig var nødvendig. For hjemmefansen oppførte seg eksemplarisk, og det var i det hele tatt munter passiar gjennom gjerdene som skilte dem fra resten.

Ga lyd fra seg

Ved ett tilfelle i kampen bestemte de to seg for at de virkelig skulle høres, og Rosenborg-ropene var en stakket stund tydelige for hele stadion. Men i resten av kampen ble de – naturlig nok – overdøvet.

— Du føler du ikke har noe å stille opp med, men vi prøvde da, sier Heinz-Andreas Maier.

Han har 25 borteturer i e-cupen i beltet. Første turen gikk til København og mesterligakvaliken mot Brøndby i 2002. — Hva er det som driver deg?

— Det er rett og slett kjærligheten til klubben. Du får oppleve eksotiske reisemål i tillegg, og det er jo en del av motivasjonen, sier han.

Anders T. Langfjord er på sin femte europacuptur siden debuten i Geneve i 2012. — Hvorfor jeg gjør dette er et godt spørsmål. Det er Rosenborg som er hobbyen, og der mange andre nordmenn kanskje har et favorittlag i England og Spania, synes jeg det er fint at vi har en stor klubb med en historie i Trøndelag. Så er det også artig for oss å få oppleve litt eksotiske reisemål også, sier han.

Som regel er det sosialt også. De fleste gangene mer enn denne turen.

Bruker e-cup som ferieplanlegging

Denne gangen har de to vært med på Rosenborgs charterfly, som brukte fire timer fra Værnes til Ankara – før en tre timer lang busstur videre til Karabük, en by først og fremst kjent som en jern- og stålby.

Og etter at 0-0 var i boks kom Rosenborg-spillerne bort til de to og takket for støtten.

— Vi setter utrolig stor pris på at de gjør det. Der er de flinke, sier Maier.

Det har etter hvert blitt en enkel oppgave å planlegge hvilke uker i året de skal ta ut ferie.

— Det blir planlagt ut fra når man vet det er europacupkvalifisering, sier Maier.

— Så tar vi reisemålene vi blir tildelt, legger Langfjord til.

I fjor sommer gikk de imidlertid på en smell.

— Jeg tok ferie fra og med den tredje kvalikrunden. Da ble det for sent, sier Langfjord, og tenker med gru på at Rosenborg røk ut mot skotske St. Johnstone i den andre kvalifiseringsrunden til Europaligaen.

Tør ikke tenke på pengene

Etter det sterke resultatet i Tyrkia har Rosenborg gode muligheter for videre spill i Europa. Da er det godt å ha noen ekstra feriedager på lur.

— Jeg regner med det blir flere turer utover høsten. Jeg har tro på at vi i hvert fall når den siste kvalikrunden, og håper vi kan være heldige med trekningen der, sier Maier.

- Hvor mye koster det dere å følge Rosenborg rundt slik?

— Det har jeg sluttet å tenke på, sier Maier.

— Det ønsker jeg ikke å kommentere, svarer Langfjord.