KARABÜKSPOR-ROSENBORG 0-0

KARABÜK (adressa.no) : Det gode resultatet Rosenborg tar med seg til hjemmeoppgjøret i Trondheim neste torsdag er først og fremst et resultat av en meget sterk forsvarskamp av RBK.

Det har ikke skjedd for ofte denne sesongen, men torsdag slapp RBK til relativt få muligheter – og holdt nullen i det som var regnet som en meget tøff bortekamp i europaligakvalikens tredje runde.

— Vi står så godt sammen. Jeg synes det er et svært godt lag vi viser utpå her. Vi jobber for hverandre, alle tar over jobben om noen er borte, og det synes jeg er fantastisk bra. Det bor veldig mye bra i dette laget, og jeg håper vi får tatt ut det fremover, sier Kåre Ingebrigtsen til adressa.no.

Mange spillere ute

Rosenborg-troppen begynner å bli skranten. John Chibuike og Nicki Bille Nielsen er solgt. Cristian Gamboa sitter i England og venter på det samme. Jonas Svensson ble igjen hjemme i Trondheim på grunn av skade. Pål André Helland ble ikke spilleklar, mens Alexander Søderlund måtte kaste inn håndkledet på onsdagens trening i Karabük. Samtidig spiller kaptein Tore Reginiussen med solid trøbbel.

— Er du litt stolt?

— Ja, det er jeg. Det er klart jeg er stolt over det. Det har gått hardt utover bredden den siste tiden, men det sitter mange gode fotballspillere i garderoben der. Når vi slipper innpå nye folk merker vi ikke stor forskjell. Alle gjør og spiller den rollen de er satt til, og da er vi vanskelige å slå, sier den ferske RBK-treneren.

- Fullt mulig med avansement

Det var først etter 80 minutter Rosenborg virkelig ble satt under press torsdag kveld. Frem til da hadde det kollektive forsvarsspillet vært knallsterkt, og Karabükspor slet med å komme til noe stort annet enn et par farlige langskudd.

— Jeg er strålende fornøyd. Vi følger planen, er tålmodige og har gode avstander mellom spillerne. De jobber knallhardt hele gjengen, sier Ingebrigtsen.

De siste ti minuttene kastet tyrkerne alle mann i angrep. Uten å lykkes. Det gir altså RBK et godt utgangspunkt.

— Nå er det helt åpent. Nå har vi jo sjansen! Vi så på dette som veldig vanskelig da vi reiste hit, men når vi reiser hjem ser vi at det er fullt mulig å avansere, sier RBK-treneren.