Nicki Bille Nielsen. Nicki Bille Nielsen. Foto: NTB SCANPIX

- Bille aktuell for Brøndby og Nordsjælland

Danske fotballeksperter tror privatlivet kan bli avgjørende.

TRONDHEIM (adressa.no): Sportssjef Allan Olsen i Ekstrabladet tror imidlertid klubbene vil tenke seg godt om før de signerer RBK-angriperen.

I dag skriver Adresseavisen at RBK ønsker å selge Nicki Bille Nielsen.

LES SAKEN HER: RBK vil selge Nicki Bille

LES OGSÅ: Bille selv ønsker å bli

LES OGSÅ: Kjernen-lederen ikke overrasket

Flere klubber fra blant annet England og Frankrike skal være ute etter Brøndby-spissen Simon Makienok. Nicki Bille Nielsen kan være erstatteren hans.

— Jeg tror han kan være aktuell for danske klubber, men de tenker nok på om de kan håndtere ham, sier sportssjef Allan Olsen i den danske avisen Ekstrabladet.

- Nederlag å gå til Nordsjælland

Olsen tror ikke danske klubber står i kø for å skaffe seg RBK-angriperen, men trekker frem Brøndby som en aktuell klubb.

— De har nylig fått ny kapital og er i ferd med å selge spissen Makienok. Bille kan være en aktuell spiller for dem, men det kommer an på pris og lønn, sier Olsen som er usikker på om Bille selv ønsker å spille i Superligaen.

- Nordsjælland vil trolig ha Bille. Det tror sportsredaksjonen her i Berlingske Tidende. Spørsmålet er om Bille vil til Nordsjælland, sier fotballredaktør Morten Crone Sejersbøl i den danske avisen.

Han mener imidlertid det vil være et sportslig nederlag for dansken å vende tilbake til Nordsjælland.

— Da har han ikke greid å prestere godt nok i utlandet og må starte på nytt med å bevise at han er god nok. Jeg tror ikke ryktet hans skremmer noen. Mangelen på mål er nok mer avskrekkende, sier Crone Sejersbøl.

Overrasket av at RBK vil selge

Olsen påpeker at Bille først ble virkelig kjent for danskene etter at han kom til Rosenborg og spilte seg inn i landslagsvarmen og at han ikke har vist seg frem som en stjerne i Superligaen.

- Men det er ingen tvil om at han er en dyktig spiller og en interessant type. En dansk landslagsspiller vil alltid være interessant for Brøndby, sier sportssjefen.

Fotballredaktør Thomas Færch Kvist i tv2.dk er veldig overrasket over at RBK vil selge Bille Nielsen.

Han sier det har vært tydelig at dansken har vært Rosenborgs mest populære spiller og mener han har hatt en stor kommersiell verdi for klubben gjennom å trekke folk til kamp.

I likhet med Crone Sejersbøl tror han Nordsjælland er en aktuell klubb for Bille Nielsen.

— De har bruk for en type som ham. Tidligere i karrieren var han en målgarantist for dem.

Ønsker å se sønnen mer

Færch Kvist sier Brøndby var interessert i Bille like før han signerte for RBK. I likhet med Olsen tror han en overgang for Makienok kan bli avgjørende.

I tillegg trekker Færch Kvist frem FC Midtjylland, som han mener mangler bredde i angrepet.

— De har en klar historikk i å hente «besværlige» spillere og bygge dem opp på nytt.

Både Olsen, Færch Kvist og Crone Sejersbøl tror privatlivet kan komme til å spille en stor rolle i Bille Nielsens neste klubbvalg. RBK-spilleren har vært åpen i sosiale medier om at han ikke får se sønnen i København like mye som han ønsker.

— Det betyr mye for ham, og vil helt sikkert styre valget han tar, sier Færch Kvist.