Nicki Bille Nielsen. Nicki Bille Nielsen.

RBK vil selge Nicki Bille

Rosenborg har satt Nicki Bille Nielsen på salgslisten. Nå jobber klubben med at dansken får ny arbeidsgiver i januar.

Årsaken er todelt: 25-åringen har variert for mye på banen, og det har vært for mange utenomsportslige episoder rundt ham i 2013. Bille Nielsen har vært RBKs klart mest omtalte spiller etter at han kom fra spanske Villarreal for drøye fem millioner kroner i januar. Angriperen har vært med på å trekke folk til Lerkendal, og i RBK-butikken er det ingen spillertrøyer som selger så godt som nummer ni.

Samtidig har danskens hatt en turbulent sesong. Han har kommet i fokus for trøyeriving og kameradytting i sinne, og måtte tilbringe en natt i fyllearresten etter vold ved et utested. «Pistolmannen» tar også sinnemestringskurs.

Etter det Adresseavisen erfarer er begeret nå fullt inne på Brakka. Både sportslig og administrativ ledelse ønsker å få solgt dansken i løpet av det kommende overgangsvinduet. Det internasjonale vinduet er åpent i hele januar, mens man i Norge kan kjøpe spillere fra 14. januar til 5. april.

Nekter å svare

Grunnen til at klubben ønsker å gi slipp på Bille Nielsen, handler aller mest om det som har skjedd utenfor banen. Men han har også slitt med å finne veien til nettmaskene. I serien ble det åtte scoringer, og med Alexander Søderlund i bakhånd, samt at RBK jakter ny bakromsving, gjør at man kan slippe dansken nå. Klubben har heller ikke så god råd at de kan kjøpe en ny profil uten å selge en annen først.

Videre har angriperen hatt en fin landslagshøst, noe som gjør ham til et potensielt attraktivt salgsobjekt.

Sportslig leder i RBK, Erik Hoftun, ønsker verken å bekrefte eller avkrefte Adresseavisens opplysninger:

– Alle våre spillere er RBK-spillere inntil de er solgt. Vi kommer aldri til å navngi spillere når vi får slike spørsmål, sier han.

– Har vært opp og ned

– Hva kan du si om Billes sesong?

– Det har vært både opp— og nedturer. Han har vært strålende i enkeltkamper, og har alltid gitt alt for laget. Men han har scoret for få mål, som våre andre spisser, sier Hoftun, som også måtte svare på spørsmål da Bille havnet i søkelyset etter voldsepisoden.

Selv om den sportslige lederen ikke vil snakke om Bille og fremtiden, er han ikke i tvil om at RBK vil selge spillere også i fremtiden:

– Rosenborg er en klubb som ofte må selge. Det er vår plass i europeisk fotball. Så må man også huske på at Nicki Bille er blitt en profil, som har trukket folk til Lerkendal.

– Har dere mottatt noen henvendelser på noen spillere etter sesongen?

– Litt aktivitet har det vært. Men hvor mange og på hvilke spillere er slikt vi aldri kommenterer i RBK, sier han.

Heller ikke trener Per Joar Hansen ønsker å si noe om et salg av Nicki Bille:

– Nei, det har jeg ingen kommentar til, sier Hansen.