Kenneth Kjelsnes i Kjernen mener det er rett av RBK å selge dansken. Kenneth Kjelsnes i Kjernen mener det er rett av RBK å selge dansken.

Kjernen-leder: - Ikke overrasket

Og fotballekspert Lars Tjærnås mener RBK har fått for mange minusfaktorer i sitt Bille-regnskap.

Etter at Adresseavisen i dag avslørte at RBK vil prøve å selge Nicki Bille Nielsen i januar har ikke reaksjonene i Fotball-Norge latt vente på seg.

For talsmann og leder i Kjernen, Kenneth Kjelsnes, kom ikke nyheten overraskende.

— Jeg har full forståelse for klubbens avgjørelse, sier han.

Totalen

Og fortsetter:

— Det er summen her som gjør at dette er rett. Jeg har vært klar på tidligere at det er lov å feile. Men det er klart at når du som spiss kun scorer åtte mål i serien, i tillegg til det utenomsportslige, så er vurderingen av klubben forståelig. Jeg er mye mer opptatt av at han skal score mål, og det har han ikke gjort mange nok ganger, mener Kjelsnes.

- Hva mener du RBK nå må satse på?

— Jeg er litt usikker på om man skal satse alt på Alexander Søderlund som spiss, og håpe at Alexander Sørloth slår til. Jeg vet faktisk ikke helt om det er rett å bruke alle pengene på en ving, sier han.

— For mange minusfaktorer

100% Sport sin fotballekspert Lars Tjærnås sier følgende om saken:

— De har drevet matematikk på Brakka, og lagt sammen minus- og plussfaktorer, og fått for mange i førstnevnte kolonne. Samtidig er det nok også en erkjennelse av skjev stall, med for mange midtspisser, og for få rene vinger med RBK-stempel. Da må de enten rette opp det, eller gjøre om systemet. De velger nok det første, sier Tjærnås.