RUKA: De norske dopingsakene har vært det store samtaleemnet før helgens verdenscupstart i finske Ruka.

Tiltroen til de norske forklaringene rundt sakene til Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby er svært lav blant det finske folk. Fredag var det også noen som hadde hengt opp en lapp med påskriften «DDR NORWAY SKI TEAM = DOPING TEAM». De hadde også med et bilde av en sprøyte.

Lappen hang på et reklameskilt langs veien inn til stadion, et sted hvor løpere og støtteapparat går forbi på vei fra smøretraileren og til løypen.

Sammenligningen med det østtyske dopingregimet fra den kalde krigens tid levnet ingen tvil om hva avsenderen mener om de norske dopingsakene.

De norske løperne forteller imidlertid ellers om en fin mottagelse dypt inne i de finske skogene.

Samtaler med lokalbefolkningen i Ruka og finske journalister viser imidlertid at så godt som ingen i vårt naboland fester lit til de norske forklaringene.

Lappen med meldingen ble først oppdaget av svenske fotografer, og ganske raskt tatt ned av de finske arrangørene.

— En idiotisk spøk, sier Kristi Pärmäkoski til Aftenposten, en vurdering som ble delt av lagvenninne Aino Kaisa Saarinen.

Hun kalte de hele «avskyelig».

Pärmäkoski vil imidlertid ikke si så mye mer om hvilken mottagelse hun tror det norske laget vil få i Finland, eller hva hun selv tenker om de norske dopingsakene som har vært.

— Du burde ikke spørre meg om doping, spør meg heller om rennene jeg skal gå, sier hun.

På det norske herrelaget er mottagelsen på lappen noe blandet. Emil Iversen sier til Aftonbladet at «det er sikkert noen som tror det, men de fleste forstår nok at vi ikke holder på med noe sånt», mens Finn Hågen Krogh ser på det som en spøk og noe det norske laget må tåle.

— Det er sikkert ikke den siste spøken vi blir utsatt for, sier finnmarkingen.

Niklas Dyrhaug på sin side mener at den er over streken.

Maiken Caspersen Falla sier at hun ikke er redd for at det utenomsportslige skal overskygge alt annet i åpningshelgen.

— Noe vil det kanskje være, men vi må bare stå i det. Jeg har alltid vært åpen om at jeg bruker astmamedisiner, og har ikke noe å skjule, sier Falla.

- Har du snakket med noen om hvordan dere skal forholde dere til eventuelle meldinger som måtte komme?

— Nei, jeg har ikke sett for meg det. Vi er flinke til å fokusere på oss selv, vi er her for å gå skirenn, og om noen har lyst til å gjøre en negativ greie ut av det, får de bare gjøre det.

Marit Bjørgen sier at hun har terpet litt på engelsken for å unngå misforståelser på spørsmål i forbindelse med dopingsakene.

Det har kommet til dels krasse reaksjoner i finske medier på grunn av at Skiforbundet fortsatt har bilde av suspenderte Therese Johaug på smøretraileren.

Hør Aftenpodden Sport. Hvor det blir sjakksnakk, Steven Gerrard, Bjørgen-maskinen og kalkuner på Manhattan: