Onsdag møter svenske Malmö selveste Real Madrid på Swedbank stadion i den skånske byen.

Med spillere som Cristiano Ronaldo og Luca Modric på motsatt halvdel er det nok å tenke på for den norske treneren Åge Hareide.

På tirsdagens pressekonferanse fikk Hareide spørsmål hva han tenker om Cristiano.

— Det er mange detaljer med han som jeg liker. Jeg snakket med Solskjær da han kom til United. Han har en fysikk som er helt utrolig som fotballspiller. Han er både rask og utholdende. Han er sterk både i overkropp og underkropp, sier Hareide, og fortsetter:

— Han har god spenst, god i luften, skyter godt med begge bein. Han er en av de mest komplette spillerne vi har i dag. Det er vanskelig å sammenligne fra generasjon til generasjon. Han er blant de beste, men selv verdensklassespillere har dårlige dager, sier Hareide, og håper selvsagt at en av dem kommer onsdag i Malmö.

Inspireres av Tom Høgli

En av de dagene var da Portugal møtte Norge i VM-kvalifiseringen i 2011. Da var det Tom Høgli som var backen som skulle stoppe verdensklassespilleren.

Onsdag er det Anton Tinnerholm som får den samme oppgaven.

Det tror Hareide kan gå bra.

— Rettvendt er Cristiano vanskelig å stoppe med den farten han har. Får du han til å snu er det bra. Anton er bra på å ligge tett på motstanderen så de ikke får rom, sier Hareide.

Tinnerholm vil ikke si hva laget har snakket om for å stoppe angriperen, men er klar på at det ikke er en oppgave han kan gjøre alene.

— Det er kamp mot verdens beste spiller, så det er klart det blir en tøff oppgave. Vi må forsøke å gjøre det som et lag, sier Tinnerholm.

Hareide vet at han ikke er den eneste treneren som har prøvde å forberede laget sitt på å stoppe portugiseren. Likevel er det mange som sliter med oppgaven.

— Han kommer hele tiden opp med noe nytt, sier Hareide, noe som bare gjør Tinnerholms vanskeligere.

Minnet om Rosenborg-triumf

Oppgjøret er en typisk David mot Goliat-kamp.

Om resultatet blir som i orginalfortellingen gjenstår å se, men Hareide tror at det er mulig. I første gruppespillskamp var det Angel di Maria som skapte store problemer i Paris.

Da slet laget med å finne de rette posisjonene, spesielt i første omgang.

— I andre omgang ble det bedre. Vi våget å holde ballen i laget. Det er stor forskjell på oss hjemme og borte i Europa. Her hjemme tør vi holde mer på ballen. Dette er den største fotballkampen jeg har vært med på som klubbtrener, sier Hareide.

Han minnet om at Real Madrid har kommet til Norden og tapt kamper tidligere.

- Da var det syv kuldegrader og de tapte for Rosenborg, men det laget som kommer nå er nok enda bedre, sier han.

Hareide har troen på at Malmö kan slå Real Madrid i en av ti kamper.

Stemningen på stadion og innstillingen til Real-stjernene tror han kan bli avgjørende.

— Helt ubevisst tror jeg de tar lett på oppgaven, fordi det er en kamp de bare skal ta tre poeng i. Jeg håper det, og da har de noen prosent igjen fra å gi full gass. De prosentene må vi utnytte. De kjenner ikke den atmosfæren vi har her. På Santiago Bernabeu er det mange folk, men de sitter langt unna. Her sitter de nesten oppå scenene. De snakker om stemningen her i UEFA, og vi må igjen appellere til publikum. Det inspirerer både spillere og trenere, så de prosentene må vi utnytte, sa den norske treneren.