TERTNES — LARVIK 24 - 35:

Kampen mellom Tertnes og Larvik var avgjort for lenge siden, og man kunne vente en rolig avslutning på oppgjøret. Men plutselig, med åtte minutter igjen å spille, smalt det skikkelig ute på parketten i Haukelandshallen.

I spissen for det hele var verdensstjernen Gro Hammerseng-Edin. En duell mellom henne og Tertnes’ Caroline Jakobsen førte til at begge ble utvist. En annen Tertnes-spiller, Julie Lygren, ble så frustrert at hun kjeftet på seg både to minutter og rødt kort.

Da også Madeleine Hilby pådro seg straff like etter, sto tre Tertnes-spillere pluss målvakt alene igjen på banen. Mens sinnene var i kok på begge lags benker.

— Hva i all verden skjedde, Hammerseng-Edin?

— Det var ikke noe annet enn engasjement i kampen. Jeg synes det var helt fair at begge vi to (hun og Jakobsen) skulle ut, for vi hadde en liten fight der vi rev hverandre litt i trøyen. Så var det en annen som sikkert mente at det var feil, sier en smilende Hammerseng-Edin.

— Morsomt med temperatur

- Men det var voldsom krangling og reaksjoner i ettertid?

SJANSELØSE: Caroline Jakobsen og Tertnes hadde ingen mulighet til å stoppe Larvik i starten av kampen. Det hele var avgjort lenge før pause. Foto: Tor Høvik

— Ja, men det er bare fordi det er viktig for oss alle sammen. Jeg synes det bare er morsomt med litt temperatur. Det er en sport med følelser som jeg elsker. Uansett om kampen var avgjort, så vil vi vinne så mye som mulig.Den briljante bakspilleren understreker at det ikke er noe vondt blod mellom henne og Tertnes-jentene.

— Vi har gitt hverandre «high fives». Det er noe av det beste med håndballen, at man kan få ut litt temperament på banen.

Også Caroline Jakobsen klarte å le av det hele etter kampslutt.

— Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Egentlig synes jeg det er artig at det skal være mulig å krige utpå. Kanskje tok jeg litt hardt i, sier Jakobsen.

Mens Julie Lygrens øyne fortsatt lyste av frustrasjon en god stund etterpå.

— Dommeren blåste av akkurat idet jeg skulle skyte på grunn av noe som skjedde et annet sted på banen. Da er det helt normalt å få en reaksjon, sukker Lygren.

Tertnes-trener Tore Johannessen registrerte med et skjevt smil at han hadde opplevd noe nytt i sin trenerkarriere.

— Jeg tror ikke at det har skjedd oss før at vi har hatt tre spillere utvist på én gang. I hvert fall kan jeg ikke huske det. Det ble litt kaos. Vi måtte få greie på hvem som var utvist og når de skulle innpå igjen. Det var veldig uklart, synes jeg.

Håpløs start

Han vet godt at det uansett ikke var denne situasjonen som avgjorde kampen. Larvik var enda mer suverene fra start enn bergenserne fryktet.

— På det meste lå vi under 16-3, så vi vant de siste 40 minuttene. Vi må finne ut hvorfor vi begynte å spille vårt spill, og dra til i dueller, først når kampen er avgjort. Det har skjedd i tre kamper mot Larvik nå, og det må vi ta en runde på, sier Johannessen.

Gro Hammerseng-Edin sier at det gode publikumsoppmøtet, 2242, bidro til å gjøre Larvik ekstra tente.

— Det var veldig morsomt at det kom så mange folk i hallen. Det gir nesten en landskampfølelse. All ære til byen for alle som kommer og heier. Tertnes har vært gode de siste sesongene, så vi vet at vi må være skjerpet når vi kommer hit, sier Hammerseng-Edin.