Forrige måned gjennomførte Nils Arne Eggen en nyretransplantasjon på Rikshospitalet i Oslo. Trenerlegenden har brukt tid på å komme til hektene etter det tøffe inngrepet, men fredag kveld gjør han comeback på trenerbenken i lokaloppgjøret mellom Orkla FK og KIL/Hemne.

— Ja, det stemmer at jeg er tilbake fredag. Jeg har hatt to treninger med laget nå, og det har vært ålreit, sier Eggen til adressa.no.

Hver tirsdag deltar Eggen på Rosenborgs treninger, som «trenermentor» for Kåre Ingebrigtsen. 73-åringen sier at han føler seg i fin form og bekrefter at energien som kreves for å lede et fotballag, er til stede.

— Men det tar naturlig nok tid før man er hundre prosent frisk igjen, sier han.

— Potetene skal settes først

Kampen på fredag går hjemme på Fannremsmoen i Orkdal, og lokalrivalene Orkla og KIL/Hemne har begge åpnet sesongen i 3.-divisjon strålende, med ti poeng på fire kamper. Laget fra Kyrksæterøra topper tabellen foran Orkla på målforskjell.

— Det ser brukbart ut, selv om jeg naturlig nok ikke har fått sett laget i seriekamp ennå, sier Eggen, som trener Orkla sammen med Arnstein Røen.

FRISKMELDT: Nils Arne Eggen prater med journalistene etter Rosenborgs kamp mot Start i forrige uke. Foto: Kristian Helgesen

Duoen håper at laget skal kjempe i toppen gjennom hele sesongen, gjerne sammen med KIL/Hemne.— Det er gledelig, og viser at det er et bra nivå her. Tidligere år har ikke lagene sør for Trondheim vist all verden, sier den mangeårige RBK-treneren.

Men noe opprykk vil ikke Eggen snakke om på et så tidlig tidspunkt av sesongen.

— Ikke bare skal potetene tas opp, de må settes først også, humrer han.