Azar Karadas (35) har etter det BT vet fått beskjed om at han ikke er ønsket med videre i Brann.

Spilleren har fått vite at han ikke vil bli tilbudt en ny kontrakt når hans nåværende avtale går ut etter sesongen.

Dermed forsvinner mannen som har vært Brann-spiller i tre perioder. I løpet av 197 kamper for klubben har han scoret 40 mål. I 2007 var han en av heltene da Brann hentet hjem sitt første seriegull på 44 år.

Azar Karadas har ikke besvart BTs gjentatte henvendelser torsdag kveld. Det samme gjelder Brann-trener Lars Arne Nilsen, mens Branns sportssjef, Rune Soltvedt, ikke har ønsket å kommentere saken.

Har hatt ettårsavtale

I sin tredje og siste Brann-periode har Azar Karadas opplevd både nedrykk og opprykk. Karadas kom til Brann fra Sogndal midtveis i nedrykkssesongen 2014, etter å ha levert glimrende for sogningene. Karadas' siste Brann-kontrakt ble undertegnet i januar i år, da han og klubben ble enige om en ettårsavtale.

Tidligere i høst ble det klart at Brann ikke vil gi Erik Huseklepp flere tilbud om ny kontrakt, og at spilleren slutter i klubben når sesongen er over. Dermed forsvinner de to siste gjenværende fra gullaget i 2007 før neste sesong. I år har Karadas hatt rollen som superinnbytter. Han har ikke startet en eneste seriekamp, men kommet inn 18 ganger og scoret fire mål. Borte mot Aalesund ble han matchvinner med sin første berøring på ballen, da han knuste John Arne Riise i en hodeduell. Mot Stabæk i juli reddet Karadas Brann-poeng etter å ha vært på banen i åtte minutter, og i hjemmekampen mot samme lag scoret han to ganger.

I løpet av sin lange karriere har Karadas vært utenlandsproff i Portugal, England, Tyskland og Tyrkia. Han var også sentral i Rosenborgs dominerende lag fra 2002 til 2004 og har 10 A-landskamper for Norge.