Statistikksenter Eliteserien:

— 16 lag er helt greit det. Det er faktisk ikke noe problem i hele tatt, sier han.

Den norske serien har i praksis vært avgjort i tre runder allerede.

Foran den siste runden er all spenning om medaljeplass, kvalifisering og nedrykk borte. Kampene som spilles søndag har med andre ord null verdi i seriesammenheng.

(Artikkelen fortsetter)

VIDEO: Høydepunkter KIL - RBK 0-0

<b>Kongsvinger — Rosenborg: Høydepunkter</b>

Jevnt i topp mot bunn

Men for RBK-trener Eggen har ikke det noen som helst betydning for debatten om 16 lag er for mange. I går spilte mesterne 0-0 mot nedrykksklare Kongsvinger.

- Vi spiller mot et absolutt topplag selv om de rykker ned. Og vi er mestere. Men kampen var jo helt jevn. Jeg skjønner ikke argumentet om at det er for mange lag i serien. Vi må ha med hele Norge, og avle fotballspillere for å få dem til å være her i landet. Svenskene har avviklet fotballen i og med at Stockholm er den nordligste plassen man har et topplag , sier Eggen.

Svakt nivå

Han innrømmer at eliteserienivået ikke er bra nok per i dag.

- Men det er for mange lettvinte løsninger på hvordan vi skal bli bedre. Det aller viktigste er at alle får muligheten til å nå frem. Det er den viktigste kraften hos alle , sier han.

— Men jeg er enig i at vi må starte en uke senere med serien. Og for at det ikke skal bli noe problem for senere uker kan vi bare spille onsdag og søndag tidlig i sesongen.