GRIMSTAD (fvn.no): U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud presenterte i dag to tropper. Den ene er til U21-landslagets playoff-kamper mot Serbia til EM neste år.

Der var navnet til Jerv-keeper Øyvind Knutsen med. Sisteskansen fikk sitt første uttak i begynnelsen av oktober til kampene mot Sveits og Kazakhstan.

Her kan du se hele uttaket.

— Det er kult å være med. Det viser at jeg hart gjort noe riktig, og at de likte det de så av meg da jeg var der forrige gang, sier Knutsen til Fædrelandsvennen.

Samlingen er midt i kvalifiseringsdramaet for Jerv.

— Jeg tro jeg må melde forfall, og vi går videre i kvalifiseringen. Det er det viktigste for meg og Jerv nå. Vi skal komme lengst mulig, og slå Mjøndalen lørdag, sier Knutsen til Fædrelandsvennen.

Jerv-keeper Øyvind Knutsen. Foto: .NTB scanpix

Så uttaket på Facebook

Kristoffer Tønnesen er også tatt ut. Han er med i troppen til det nye U21-landslaget, som skal ha samling og kamper på La Manga 8. — 16.november.

— Jeg så på Facebook at jeg var tatt ut. Det er veldig hyggelig å bli lagt merke til, sier Tønnesen til Fædrelandsvennen.

— Ble du overrasket?

— Ja, men det er kanskje ikke så mange venstrebacker i min alder i Norge, så jeg visste at det var en mulighet til å at jeg kunne bli tatt ut, sier Tønnesen.

Også for ham er tidspunktet på landslagsoppdraget problematisk.

— Står det mellom landslaget og kvalik, så velger jeg nok å spille kvalik, sier Tønnesen.

Kristoffer Tønnesen og Kjell Rune Sellin i duell. Bak Glenn Andersen. Foto: Herman Folvik

Flere sørlendinger

Det er uansett stort for Jerv å ha to spillere med på landslaget.

— Det viser at ting drives på en sunn og god måte i Grimstad, sier Knutsen.

Smerud har også tatt ut to andre sørlendinger til det nye U21-landslaget. Han har funnet plass til Vikings Julian Ryerson og den tidligere Start-spilleren Mathias Rasmussen. Lyngdølene er for øvrig fettere. Rasmussen spiller nå i danske Nordsjælland.

Stefan Strandberg er med i troppen til VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia 11. november.