GRIMSTAD (fvn.no): Den tidligere Start-spilleren er inne i sin andre sesong for Grimstad-klubben. Også i år spiller laget kvalifisering. Første hinder er Mjøndalen på Levermyr lørdag kl. 13.00. Andersen er på utgående kontrakt, men innrømmer at det frister veldig å gyve løs på en ny sesong.

— Det ligger noen godbiter der og venter, uansett hva som skjer i år, sier Andersen.

Klarer ikke Jerv å rykke opp, venter det lokaloppgjør mot Start og Arendal Fotball i 2017. Blir det eliteseriespill, kommer lag som Rosenborg, Vålerenga og Odd på besøk til Levermyr.

— Det blir knallgøy neste sesong, uansett, sier Andersen.

— Er det sånn at du venter til sesongslutt med å bestemme deg for neste år?

— Det blir vel det. Jeg har sagt til PG (Per Gunnar Topland, styreleder) at vi får se på julebordet. Det kommer an på om han klarer å slenge en god nok kontrakt på bordet der, sier Andersen og ler.

Glenn Andersen sammen med Andreas Jenssen og Arne Sandstø.

Lettere å gi seg med bunnstrid

Han føler seg opplagt og fin, og har unngått skader.

— Det er ikke det avgjørelsen står på. Det er helst tiden som går med på å spille fotball, sier Andersen, som også har kjent at han har nivået inne, og vel så det i år.

— Hvis jeg hadde følt at jeg var helt utenfor, og ungguttene løp i sirkel rundt meg, hadde det vært veldig enkelt å si at man tar en avgjørelse nå, og er ferdig. Det har fungert så bra de siste to sesongene, så da er det vanskeligere å ta en avgjørelse, sier Andersen.

Han har en fortløpende dialog med både familien og klubben.

— Det er mange perimetre som spiller inn, sier Andersen.

— Det er fortsatt gøy?

— Det er det. Men det er også gøy at Jerv gjør det såpass bra. Det bidrar selvfølgelig til det hele. Hadde vi kjempet i bunnen, hadde det vært noe helt annet, sier Andersen.

Glenn Andersen er også på utgående kontrakt. Veteranen åpner for å skrive nok en ny kontrakt med Jerv.

Spår jevn kvalik

Lørdag spilles første kamp i kvalifiseringen.

— Jeg håper vi kan gi publikum som har støttet oss i hele år noen gøye opplevelser i kvalikkampene, sier Andersen.

— Er dere favoritter blant de fire lagene?

— Ja, det vil jeg si at vi er. Vi endte på tredjeplass, men det favorittstempelet der strykes fort ut når kvaliken starter, og kampene er i gang. Det så vi i fjor. hvor jevnt det faktisk var, sier Andersen.

De fleste tror at eliteserielaget er sterkere i år enn i fjor, da Start endte på kvalifisering.

— Det er en kvalitetsforskjell på eliteserien og 1. divisjon, men vi ser også at et lag som hadde medalje i fjor (Strømsgodset), tapte i semifinalen i cupen hjemme mot et lag som havnet på femteplass i 1. divisjon. Kongsvinger var ikke i nærheten av å bli rundspilt engang på Marienlyst, sier Andersen.

— Vil 1. divisjon kontra eliteserien ha noe å si for din avgjørelse for 2017?

— Nei, det har ikke noe å si. Det taler heller ned hvis det blir eliteserien, det blir mye styr da, sier Andersen og ler.