SANDNES (Aftenposten): I øsende regnvær viste Tarjei Bø sspurtstyrke og skremte Martin Fourcade såpass på oppløpssiden at franskmannen ga opp kampen.

Fikk gode svar

Helgen har gitt mange gode svar for Tarjei Bø. Han er Norges beste skiskytter denne sommeren og han er i kjempeform i langrennssporet. Det viste han ikke minst da han slo alle norske langrennsløpere i motbakkeløpet på rulleski torsdag (han ble nummer fire i Lysbotn opp). På fredag ble han slått av Martin Fourcade med 1,8 sekunder.

Men lørdag kveld var det han som skulle og ville vinne. Etter siste skyting på supersprinten gikk han og Martin Fourcade omtrent likt ut. I spurten var han suveren. Tarjei Bø er i form. Kanskje for tidlig i form?

— Det er aldri dumt å være god. Men det er alltid best å være god om vinteren, mener Tarjei Bø.

Økt treningsmengde

Han frykter ikke at formen er kommet for tidlig. Han bare konstaterer at det treningsarbeidet han har gjort etter sesongslutt har vært riktig.

— Det er en superjobb som er gjort. Jeg har trent knallhardt siden 1. mai. I år har jeg trent 10 prosent mer enn jeg gjorde i fjor og jeg har aldri trent så mye som jeg har gjort denne sommeren, forteller Tarjei Bø.

Han har henvist alle andre norske skiskyttere til skyggen under helgens renn i Sandnes.

Middels for jentene

Mens det kan se ut som om de norske herreløperne har kontroll på det meste, kan det se ut som jentene har litt mer å gå på. Nå deltok ikke Tiril Eckhoff på helgens renn, men Fannye Welle-Strand Horn og Synnøve Solemdal prøvde seg med vekslende hell.

I lørdagskveldens supersprint i Sandnes’ gater mens regnet pøste ned ble ungjenta Ida Emilie Herefoss beste norske ble på en femteplass. Solemdal ble nr. 7. Canadiske Rosanna Crawford vant.