Viking stadion (aftenbladet): På mange måter var Vikings hjemmekamp mot Stabæk en siste sjanse til å henge på lagene som kjemper om medalje og plass i europacup-kvalifiseringen neste år.

Om ikke publikum hadde møtt opp i hopetall, så det ut til at spillerne i alle fall var klar over at det bare var tre poeng det handlet om. Viking grep initiativet i oppgjøret og fikk sin første store sjanse allerede etter to minutter.

JUBEL: André Danielsen gratuleres av Suleiman Abdullahi etter Vikings ledermål. I bakgrunnen Samuel Adegbenro. Abdullahi scoret for øvrig Vikings andre mål. Foto: Carina Johansen/NTB scanpix

Viking tok ledelsenSamuel Adegbenro ble spilt fram langs høyresiden og forserte mot Stabæk-keeper Mande Sayouba. Adegbenro skjøt, men Sayouba reddet og ga retur.

Jon Dadi Bödvarsson maktet imidlertid ikke å sette ballen i mål.

Viking var friske og angrep med mye folk og stor entusiasme den neste perioden. André Danielsen føyk opp og ned langs høyresiden, etter 10 minutter skulle han få betalt for det.

På ny angrep Viking med Adegbenro langs høyrekanten. På ny skjøt nigerianeren og nok en gang ga Stabæks retur etter redningen. Men der dukket Danielsen opp og satte inn 1-0 til Viking.

Viking fortsatte trykket mot Stabæk. Etter rundt 20 minutter burde det stått 2-0 til hjemmelaget, men Suleiman Abdullahi valgte å sende ballen til Bödvarsson i stedet for å avslutte selv alene mot Stabæks keeper.

Effektive Stabæk

Stabæk hadde ikke vist all verden fram til det, men var veldig effektive da de fikk muligheten etter 23 minutter. På flott vis spilte de seg igjennom et tafatt o ikke-pressende Viking-forsvar.

Luc Kassi kom alene med Iven Austbø og satte ballen elegant mellom beina på Vikings keeper. Dermed 1-1. Kampen roet seg litt ned etter dette. Omgangen ebbet også ut med 1-1. Viking maktet ikke å etablere det samme trykket mot Stabæk etter pausen, men litt etter litt spiste de seg inn mot Stabæks forsvar. De hadde flere halvsjanser før det endelig skulle lykkes for Samuel Abdullahi.

Vikings beste spiller, André Danielsen, vandret på tvers utenfor 16-meteren til Stabæk – før han fyrte av. Ballen traff Morten Skjønsberg før den plutselig datt ned foran beina til Abdullahi.

Han fyrte av – og satte ballen kontrollert ned til høyre for Stabæks keeper. 2-1 til Viking etter 70 minutter.

Stabæk, som jager sølvet i serien, hadde ballen mye de siste minuttene, men klarte aldri å sette Viking under et reelt press.

Dermed vant Viking 2-1 og er for alvor med i medaljekampen foran de to siste rundene. Viking, som ligger på 5. plass, møter Molde på bortebane neste helg og Mjøndalen hjemme i siste serierunde. De må nok vinne begge for å ta medalje. Dersom RBK vinner cupfinalen, vil også 4. plassen i serien gir e-cupkval for Viking neste sesong.

Altså; det er fortsatt mye spenning igjen for Vikings del.