Jone Samuelsen avgjorde på overtid i 4-3-kampen mot Sandefjord i oppgjøret ingen kunne tape. Odd-trener Dag-Eilev Fagermo innrømmer at sluttminuttene var en følelsesmessig berg-og-dalbane.

– Det burde endt 9-5. På slutten går man fra kjelleren til himmelen, sa Fagermo til CMore etter kampen.

– Det er klart jeg er glad for å vinne, i hvert fall med tanke på at vi lå an til å tape, fortalte Fagermo før han la til at laget må vise langt bedre forsvarsspill mot Vålerenga i neste serierunde.

Gikk for tre poeng

Jone Samuelsen scoret to ganger og ble matchvinner for Odd. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Kampen mellom medaljekandidat Odd og tabelljumbo Sandefjord var en duell ingen av lagene hadde råd til å tape. Odd ville med seier henge med i medaljekampen. Sandefjord var avhengig av poeng for å spise innpå Start som er på kvalifiseringsplass.Kampen bar preg av at begge lag ønsket tre poeng. Odd var klart best før pause, men slet med å omsette de mange sjansene i mål. Pau Morer og Sandefjord var på en sjelden visitt på Odds banehalvdel etter 17 minutter, og spanjolen slo tunnel på en Odd-spiller før han tuppet ballen i mål.

Odd svarte kun minutter senere da ingen passet på Jone Samuelsen inne i feltet. Samuelsen kunne ta ett touch og kontrollert sette ballen i nota.

Målfest

Hjemmelaget gikk oppskriftsmessig opp i 2-1 ti minutter ut i 2. omgang da Pape Paté Diouf scoret. Spanske Morer var ikke ferdig for kvelden, og tuppet ballen nok en gang i mål etter 62 minutter.

I sluttminuttene kastet begge lag fram folk i håp om å få vinnermålet. Sandefjord så ut til å få det da Jean Alassane Mendy satte inn 2-3 etter 86 minutter.

Olivier Occean utlignet kun minuttet senere, og Jone Samuelsen ble dagens helt da han på mistenkelig likt vis som ved 1-0-scoringen satte inn 4-3 til ellevill jubel fra Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Dystert

Seieren gjør at Odd har 51 poeng på fjerdeplass og er med for fullt i kampen om medalje og europacupspill.

For Sandefjord er situasjonen dyster. Med 16 poeng har de fortsatt en teoretisk mulighet til å komme opp på 22 poeng, som Start har på kvalifiseringsplass.

Da må Start tape sine to gjenværende kamper samt at Sandefjord vinner sine. (©NTB)