Bodø/Glimt hadde ikke tapt på Aspmyra siden juni, mens Lillestrøm forrige seier på fremmed gress kom i mai. Likevel vant LSK 3-0 borte mot Glimt søndag.

Fred Friday scoret Lillestrøms annet mål i 2-0-seieren borte mot Bodø. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Bodø var langt nede i sumpen etter forrige hjemmetap 21. juni mot Viking. Trener Jan Halvor Halvorsen var hardt presset etter en forferdelig sesongstart, men tok hele seks strake seirer etter tapet mot rogalendingene. Siden hadde Glimt heller ikke tapt på eget kunstgress.

Lillestrøm har i år vært det fjerde beste hjemmelaget, men slitt voldsomt på bortebane. Kun to seirer var fasiten før turen til Nordland.

I et kjølig og surt høstvær fikk Bodø dårlige nyheter midtveis i første omgang. Midtstopper Vieux Sane, som har vært en viktig brikke i Glimts solide snuoperasjon, måtte ut med skade.

Sju minutter senere scoret gjestene oppgjørets første mål. Malaury Martin slo en corner. Fred Friday stusset ballen videre fra første stolpe, til Árni Vilhjálmsson. Islendingen gjorde 1-0 fra kloss hold.

Bare i tre kamper hadde Bodø/Glimt gått av banen i eliteseriesesongen uten nettkjenning, men Halvorsens mannskap slet med å bryte ned Lillestrøm-forsvaret. Glimt skapte ingen sjanser mot romerikingene.

Oppgaven ble ikke lettere da Brede Moe fikk se det røde kortet et kvarter før slutt. Midtstopperen kom inn i stor fart og klippet ned Mohamed Ofkir uten å være i nærheten av ballen. Taklingen skapte temperatur og hele tre spillere fikk se det gule kortet i etterkant av situasjonen.

Rett etter at Moe hadde tuslet inn i garderoben, falt avgjørelsen i Bodø. Frisparket etter taklingen endte i corner. På hjørnesparket headet Friday inn 2-0. Like før slutt ble ydmykelsen total da Friday fastsatte resultatet til 3-0 for LSK. Nigerianeren banket til fra 17 meter ett minutt før slutt. Ballen føk i motsatt kryss bak en sjanseløs Pavel Londak.

Dermed ble resultatet likt som i Glimts forrige hjemmetap. (©NTB)