Tromsø 2-0 Molde

Tromsø tok en viktig trepoenger da de slo Molde på hjemmebane. Foto: NTB Scanpix

Molde fortsetter å slite på fremmed gress. Sesongen på bortebane startet bra med 3-1 mot Bodø/Glimt, men så fulgte 1-2-tap for Viking og Lillestrøm. Trener Tor Ole Skullerud var likevel ikke bekymret for borteformen, og mot Mjøndalen så det ut til å bedre seg. Da ble det 3-0-seier.Fredag fikk Molde-supporterne på ny grunn til å bekymre seg. Tromsø sto med sju kamper uten seier, selv om 2-2 hjemme mot Odd og 1-1 borte mot serieleder Rosenborg i de to forrige rundene viste tegn til forbedring. Mot romsdalingene kom den fulle utløsningen, og det ble årets første hjemmeseier.

– Det er noen som burde tapt her lenge før Molde gjorde det. Vi møtte et lag som spilte bra, og vi har spilt langt bedre tidligere uten å ha fått med oss noe, sa Tromsø-trener Steinar Nilsen til TV 2 etter kampen.

Nyland i sentrum

Etter åtte minutter fikk TIL frispark fra rundt 28 meter. Venstreback Kent-Are Antonsen tok fart og smalt til. Det lave skuddet skiftet retning i muren og satte målvakt Ørjan Nyland ut av spill. Keeperen måtte se ballen suse forbi seg.

Bare fire minutter senere, var landslagsburvokteren nok en gang involvert i en situasjon. Denne gang med både negativt og positivt fortegn. Nyland felte Hansson i 16-meteren, og dommer Trygve Kjensli pekte på krittmerket, men straffen reddet den tidligere Hødd-spilleren.

Vertene lot seg ikke knekke av den grunn. Magnus Andersen la inn fra venstresiden etter en halvtimes spill. Inn i feltet kom Hansson på løp. Svensken berørte så vidt ballen, men det var nok til å sende den forbi Nyland.

– Jeg er skuffet over første omgangen vår. Vi gjorde mye feil, dumme valg og spilte mye på tvers. I første omgang var vi svak og puslete. Da er det fortjent at Tromsø vinner, sa Skullerud.

Heigre i form

Kun minutter etterpå hadde Molde en kjempesjanse til å utligne. Mohamed Elyounoussi kom alene gjennom og lobbet over keeper Pål Vestly Heigre. Lasse Nilsen avverget på utrolig vis på streken, mens han var hardt presset av Tommy Høiland.

Den regjerende seriemesteren presset på i annen omgang, men som på Lerkendal, var Vestly Heigre i kjempeslag. 20-åringen reddet lagkameratene med strålende redninger flere ganger og holdt nullen.

– Guttene foran meg var fantastisk i dag. Alle ære til dem. Det er utrolig kjekt å gjøre det bra, men guttene foran var utrolig gode, sa Heigre.

Tromsø klatret opp på kvalifiseringsplass før de resterende rundene, etter en svært godt gjennomført kamp der kamplanen fungerte til punkt og prikke. Molde kan havne ni poeng bak Rosenborg om trønderne slår Vålerenga lørdag

– Jeg synes supporterne fortjente dette. Jeg er jævla stolt over guttene i dag. Dette er kun en seier, men dæven det skal legges ned mye jobb for å fortsette dette, for det er gøy å vinne, sa Remi Johansen etter kampen. (©NTB)